UAE Emirates hoopt op goede seizoensstart Aru, interesse in Nibali
zaterdag 5 januari 2019 om 11:08

UAE Emirates hoopt op goede seizoensstart Aru, interesse in Nibali

UAE Emirates verkeert nog in onzekerheid over Fabio Aru. De Italiaanse kopman van de ploeg reed ondermaats in 2018. Naar de reden is veel onderzoek gedaan, maar de precieze oorzaak is nog steeds niet achterhaald. Dat vertelt Giuseppe Saronni, die een stap terug als algemeen directeur. “De medische staf heeft het geanalyseerd en we hopen een oplossing te hebben gevonden”, aldus Saronni tegen La Gazzetta Dello Sport.

Aru haalde vorig seizoen het einde niet van de Giro d’Italia en in de Vuelta a España strandde hij op de 23ste plaats in het eindklassement. De teleurstelling was groot binnen de ploeg, waardoor in 2019 de verwachtingen misschien nog hoger liggen. “De situaties en omstandigheden van vorig jaar waren heel verschillend. We hebben hem gecontroleerd, getest en hopen dat de problemen achter de rug zijn”, zegt Saronni. “Of op zijn minst de belangrijkste problemen. Die zijn geïdentificeerd zodat we die kunnen verhelpen.”

‘Het is nu aan Fabio’
“2018 was het eerste jaar van Aru bij ons. We hebben sommige situaties aanvaard waarin hij het niet goed heeft gedaan. De eerste die daar niet gelukkig mee was, was hij zelf”, zegt de voormalig algemeen directeur. “We hebben allemaal professionals van hoog niveau beschikbaar gesteld om zijn moeilijkheden te overwinnen. Ik weet niet wat ik nog meer kan doen. Het is nu aan Fabio.”

De beslissing over welke grote ronde Aru het komende seizoen gaat rijden, is nog niet genomen. Saronni schaart zich achter Aru, die zegt dat de Tour hem beter ligt maar dat hij als Italiaan liever de Giro rijdt. “De eerste tekenen die hij afgeeft aan het begin van het seizoen zijn belangrijk”, zegt de ploegbaas. Aru begint zijn seizoen eind januari op Mallorca. “Het is essentieel om daar met een goede gevoelens te beginnen.”

Interesse in Vincenzo Nibali
Elk jaar wordt gekeken naar renners van wie het contract afloop. In Italiaanse kringen is de naam van Vincenzo Nibali snel genoemd, omdat hij einde contract is bij Bahrain Merida. “De meest geïnteresseerde sponsor is Segafredo”, weet Saronni. “Dat is normaal, omdat het Italiaans is en zij er in het verleden al dicht bij waren. Wie zou Vincenzo niet willen hebben? Hij is ook erg interessant voor ons. Er is al contact geweest en een voorstel gedaan. Maar het is duidelijk dat een Italiaanse sponsor een meerwaarde is. Daarnaast is er een wil die verder gaat dan alleen het competitieve aspect.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.