UAE Emirates houdt vertrouwen in Fabio Aru

vrijdag 20 september 2019 om 12:25
UAE Emirates houdt vertrouwen in Fabio Aru

foto: Cor Vos

Fabio Aru won vier jaar geleden nog de Vuelta a España, maar de laatste tijd heeft de Italiaanse klimmer moeite om zijn niveau van weleer te halen. Toch geniet hij nog altijd het vertrouwen van het management van UAE Emirates. “Ik wilde Fabio graag bij de ploeg hebben”, zo vertelt teambaas Giuseppe Saronni in gesprek met Radio Corsa.

Aru was vier jaar geleden nog een van de beste ronderenners ter wereld, maar de Sardijn is inmiddels ver weggezakt. De 29-jarige renner is de laatste jaren erg blessuregevoelig en tot overmaat van ramp moest hij eerder dit jaar worden geopereerd aan een beknelde heupslagader, waardoor hij enkele maanden uit de roulatie was.

Aru hoopt door middel van een medische ingreep zijn oude niveau te halen, maar vooralsnog blijven individuele resultaten uit. Zo moest hij in de voorbije Vuelta a España opgeven door spierproblemen en vermoeidheid, onder meer veroorzaakt door een val tijdens de inleidende ploegentijdrit.

Lopende contracten 
Het is maar de vraag of Aru ooit nog deel zal uitmaken van de wereldtop, maar zijn landgenoot en grote baas Saronni heeft nog altijd vertrouwen in zijn poulain. “Ik wilde Fabio graag bij de ploeg hebben en dankzij mij koerst hij nu voor UAE Emirates. Ik heb ontzettend veel respect voor Fabio”, aldus de wereldkampioen van 1982.

“We respecteren als ploeg ook de lopende contracten van renners en personeel. Ik denk op dit moment niet na over een andere oplossing”, zo besluit Saronni, die verder ontkent op gespannen voet te leven met Aru. Die laatste heeft nog een contract voor komend seizoen.

Fabio Aru in betere tijden: als winnaar van een Giro-etappe – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.