UAE Emirates is klaar met vaccineren: bijna zestig mensen ingeënt tegen coronavirus
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 8 januari 2021 om 08:45

UAE Emirates is klaar met vaccineren: bijna zestig mensen ingeënt tegen coronavirus

UAE Emirates heeft deze week 59 medewerkers ingeënt tegen het coronavirus, zo laat de WorldTour-formatie vandaag weten in een persbericht. Het gaat om 27 coureurs en 32 stafleden. Onder meer Tourwinnaar Tadej Pogačar werd ingeënt met het covid-vaccin van het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm Group.

Ploegeigenaar Mauro Gianetti liet eerder al weten dat leden van UAE Emirates tijdens de trainingsstage in Abu Dhabi zullen worden ingeënt tegen het coronavirus. De vaccinatie bestond uit twee doses. Gianetti: “We zijn als ploeg enorm trots op de geleverde inspanningen van de Verenigde Arabische Emiraten.”

“We zijn enorm opgelucht dat we de kans hebben gekregen om onszelf en andere mensen te beschermen, door ons te laten inenten tegen het virus.” Gianetti werd al eerder ingeënt tegen het coronavirus, aangezien hij deel uitmaakte van een grote groep vrijwilligers die het covid-vaccin Sinopharm Group uitprobeerde.

UAE Emirates werd in 2020 getroffen door enkele coronagevallen. Zo raakte topsprinter Fernando Gaviria zelfs twee keer besmet met het virus. Ook ploegosteopaat Dario Marini werd ziek en lag zelfs een tijdje op de intensive care.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.