UAE Emirates jaagt met Gaviria ritzeges na in Tirreno-Adriatico
foto: Cor Vos
maandag 11 maart 2019 om 11:57

UAE Emirates jaagt met Gaviria ritzeges na in Tirreno-Adriatico

Fernando Gaviria moet in Tirreno-Adriatico voor ritzeges zorgen bij UAE Emirates. De Colombiaan was in 2016 en 2017 al tweemaal de snelste toen hij nog bij Quick-Step Floors reed, maar wil ook zijn nieuwe werkgever dagsuccessen bezorgen in de Italiaanse rittenkoers.

“Het is een prachtige koers, waarin ik al tweemaal kon winnen”, meldt Gaviria in een ploegbericht. “Het team is ingericht voor ritzeges en ik wil dan ook competitief zijn in de massasprints. Het is een geweldig team en iedereen heeft goede benen. We willen etappes winnen en het goed doen in het klassement. De route is ietwat veranderd, dus het wordt interessant om te zien wat voor effect dat heeft op de koers.”

Voor Gaviria wordt dit zijn vierde deelname aan Tirreno-Adriatico. Ook ploegmaat Rui Costa is al gepokt en gemazeld in de Italiaanse koers. Hij staat voor zijn vijfde deelname, nadat hij bij zijn vorige deelname in 2017 al eens achttiende werd in het klassement. Ook Jan Polanc eindigde hier vorig jaar al eens in de top-20.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-it Tirreno-Adriatico 2019
flag-ch Tom Bohli
flag-it Simone Consonni
flag-it Valerio Conti
flag-pt Rui Costa
flag-co Fernando Gaviria
flag-si Jan Polanc
flag-it Oliviero Troia

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.