UAE Emirates komt met schrik vrij na val in ploegentijdrit

zondag 25 augustus 2019 om 08:36
UAE Emirates komt met schrik vrij na val in ploegentijdrit

Fabio Aru is een van de kopmannen van de ploeg - foto: Cor Vos

Niet alleen Jumbo-Visma kende een minder begin van de Vuelta a España. In dezelfde bocht waar bijna de voltallige geel-zwarte formatie onderuit ging maakt ook UAE Emirates kennis met het asfalt. Geluk bij een ongeluk: de schade lijkt mee te vallen.

“Er was een grote waterplek in een van de bochten”, zegt Fernando Gaviria na afloop van de ploegentijdrit via de socialmediakanalen van de WorldTour-ploeg. “We gingen te snel en waren niet meer in staat om te reageren, waarna we tegen de grond gingen.”

Het leverde de ploeg diverse kleerscheuren en heel wat krassen op de tijdritfietsen op, maar via Twitter liet de Colombiaanse sprinter weten dat niemand echt iets serieus aan de schuiver over had gehouden. De moraal van de ploeg uit het Midden-Oosten is nog altijd goed: “Dit heeft geen invloed op onze wens om te winnen.”

UAE Emirates zette aan de finish uiteindelijk de 21ste tijd neer. De equipe verloor dankzij de crash 1’07” op Astana, dat de openingsploegentijdrit op haar naam wist te schrijven. Om het met de woorden van Fabio Aru samen te vatten: “Dit is geen ideale start, maar we zullen blijven vechten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.