UAE Emirates lijft Formolo in als leider voor Ardennenklassiekers
Davide Formolo - foto: Cor Vos
maandag 12 augustus 2019 om 12:40

UAE Emirates lijft Formolo in als leider voor Ardennenklassiekers

UAE Emirates doet serieuze zaken op de transfermarkt. Het legde eerder al vijf renners vast en nu is daar met Davide Formolo nog een bijgekomen. De regerend Italiaans kampioen op de weg verlaat na twee jaar BORA-hansgrohe voor de ploeg uit het Midden-Oosten.

Bij zijn nieuwe ploeg zal Formolo in ieder geval de komende twee seizoenen worden uitgespeeld als kopman in klassiekers en etappekoersen. “Davide is een geweldige coureur met een groot potentieel. We hebben er vertrouwen in dat hij de komende jaren tot nog grotere hoogte kan stijgen”, vertelt ploegbaas Joxean Matxin in het perspraatje waarin UAE Emirates de komst van de Italiaan aankondigde. “Hij zal de volledige support van het team hebben in de Ardennenklassiekers en daarna.”

De 26-jarige renner is zelf ook in zijn nopjes met zijn transfer: “Deze overstap betekent veel voor me. Het waren twee fantastische jaren bij mijn huidige ploeg, maar omdat ik voelde dat mijn doelen en het plan van UAE Emirates perfect bij elkaar pasten heb ik besloten om me hierbij aan te sluiten.”

“De komende jaren wil ik mezelf vooral focussen op de heuvelachtige eendagswedstrijden in de WorldTour”, sluit Formolo het persbericht af. In deze wedstrijden staat de Italiaan meer dan zijn mannetje, zo werd hij dit jaar nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Ook in etappekoersen heeft hij al aardige resultaten weten neer te zetten: zo was er een vijftiende plaats in de Giro d’Italia en een zevende plek in de Ronde van Polen. In de slotetappe van de Ronde van Catalonië snelde hij naar een zege op WorldTour-niveau.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.