UAE Emirates met Almeida, McNulty en nieuwkomer Wellens in Challenge Mallorca
foto: Cor Vos
maandag 23 januari 2023 om 10:58

UAE Emirates met Almeida, McNulty en nieuwkomer Wellens in Challenge Mallorca

UAE Emirates heeft de selecties bekendgemaakt voor alle vijf de wedstrijden van de Challenge Mallorca. Nieuwkomer Tim Wellens staat elke dag aan de start. Voor de rest komen onder meer Brandon McNulty, João Almeida en Matteo Trentin meerdere keren in actie. De vijfdaagse op Mallorca, die uit losse eendaagsen bestaat, duurt van 25 tot en met 29 januari.

De Challenge Mallorca begint woensdag met de Trofeo Calvia. Daar heeft Wellens het gezelschap van Mikkel Bjerg, Domen Novak, Rui Oliveira, Matteo Trentin, Diego Ulissi en Brandon McNulty, die vorig jaar naar de zege soleerde in deze wedstrijd. Donderdag start de Amerikaan niet in Ses Salines-Alcudia, waar sprinter Juan Sebastián Molano zijn plekje overneemt. Voor de rest blijft de selectie ongewijzigd.

In de Trofeo Port d’Andratx-Mirador D’es Colomer (Pollença) maakt João Almeida zijn seizoensdebuut. Wellens, Molano, Novak, Oliveira, Ulissi en McNulty zijn opnieuw van de partij. Na een rustdag, keren Trentin en Bjerg terug in de Trofeo Serra de Tramuntana, die vorig jaar gewonnen werd door Wellens. De Belg zal zijn titel komen verdedigen. Hij zal daarbij ook nog McNulty, Almeida, Oliveira en Ulissi aan zijn zijde hebben.

Zondag sluit de Challenge Mallorca af met de vlakke Trofeo Palma-Palma. Hier brengt UAE Emirates Almeida, Oliveira, McNulty, Ulissi, Wellens en Molano aan het vertrek. Laatstgenoemde lijkt het speerpunt op deze slotdag.

Selecties flag-ae UAE Emirates voor flag-es Challenge Mallorca:
flag-pt João Almeida (Trofeo Andratx, Trofeo Serra, Trofeo Palma)
flag-dk Mikkel Bjerg (Trofeo Calvia, Ses Salines-Alcudia, Trofeo Serra)
flag-us Brandon McNulty (Trofeo Calvia, Trofeo Andratx, Trofeo Serra, Trofeo Palma)
flag-co Juan Sebastián Molano (Ses Salines-Alcudia, Trofeo Palma)
flag-si Domen Novak (Trofeo Calvia, Ses Salines-Alcudia, Trofeo Andratx)
flag-pt Rui Oliveira (Trofeo Calvia, Ses Salines-Alcudia, Trofeo Andratx, Trofeo Serra, Trofeo Palma)
flag-it Matteo Trentin (Trofeo Calvia, Ses Salines-Alcudia, Trofeo Serra)
flag-it Diego Ulissi (Trofeo Calvia, Ses Salines-Alcudia, Trofeo Andratx, Trofeo Serra, Trofeo Palma)
flag-be Tim Wellens (Trofeo Calvia, Ses Salines-Alcudia, Trofeo Andratx, Trofeo Serra, Trofeo Palma)

Cadel Evans Great Ocean Road Race 
UAE Emirates heeft ook de selectie voor de Cadel Evans Great Ocean Road Race (29 januari) naar buiten gebracht. In de WorldTour-eendaagse zal de ploeg uit het Midden-Oosten starten met dezelfde mannen als in de vorige week verreden Tour Down Under. Het team zal komende zondag dus bestaan uit Sjoerd Bax, George Bennett, Alessandro Covi, Finn Fisher Black, Marc Hirschi, Michael Vink en Jay Vine die de Tour Down Under op zijn naam schreef.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.