UAE Emirates met Kristoff en Gaviria in de Hoogmis
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 17:35

UAE Emirates met Kristoff en Gaviria in de Hoogmis

UAE Emirates zal waarschijnlijk hopen op een gesloten editie van de Ronde van Vlaanderen. Waarom? Aangezien de WorldTour-ploeg rekent op snelle mannen Alexander Kristoff en Fernando Gaviria. Al koestert die laatste geen persoonlijke ambitie. “De ronde is te zwaar voor mij”, aldus de Colombiaan.

Het is niet gek dat Gaviria in dienst zal rijden van Kristoff. De sterke Noor won in 2015 – zijn wonderjaar – namelijk de Ronde van Vlaanderen. Sindsdien jaagt hij op een tweede zege in Vlaanderens Mooiste. De spurter eindigde nog wel tweemaal bij de eerste vijf. Kristoff tankte onlangs nog vertrouwen met winst in Gent-Wevelgem.

Teammanager José Antonio ‘Matxin’ Fernández rekent uiteraard op Kristoff. “Maar Gaviria heeft ook uitzonderlijke kwaliteiten. Hij heeft weliswaar minder ervaring, maar we kunnen wel rekenen op twee geweldige renners.” Verder selecteert UAE Emirates de jonge Belg Jasper Philipsen, die zijn debuut maakt in de Ronde.

Debuut voor Philipsen 
“Jasper zal in de toekomst zeker een hoofdrol vertolken”, aldus Matxin. “Hij zal zondag de nodige ervaring opdoen.” Verder zullen ook Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato en Oliviero Troia aan de start staan van het Vlaamse monument.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-co Fernando Gaviria
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Marco Marcato
flag-be Jasper Philipsen
flag-it Oliviero Troia

Overige selecties flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Lotto Soudal
flag-de Team Sunweb
flag-be Corendon-Circus
flag-au Mitchelton-Scott
flag-es Movistar
flag-kz Astana
flag-us Trek-Segafredo

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.