UAE Emirates met Pogacar en titelverdediger Hirschi in Waalse Pijl
foto: Cor Vos
dinsdag 20 april 2021 om 13:22

UAE Emirates met Pogacar en titelverdediger Hirschi in Waalse Pijl

UAE Emirates rekent komende woensdag in de Waalse Pijl onder meer op Tadej Pogačar en Marc Hirschi, de winnaar van vorig jaar. Pogačar is op voorhand een van de topfavorieten voor de Waalse klassieker met aankomst op de Muur van Hoei.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar, vorig jaar al negende in zijn tweede Waalse Pijl, liet in aanloop naar de Waalse klassiekers al erg mooie dingen zien. Zo won hij op overtuigende wijze de UAE Tour en Tirreno-Adriatico en in de Ronde van het Baskenland moest hij alleen Jumbo-Visma-renners Primož Roglič en Jonas Vingegaard laten voorgaan.

UAE Emirates heeft met Hirschi ook de winnaar van vorig jaar in huis, al is de Zwitser naar eigen zeggen nog niet in topvorm na een moeizame seizoensstart. Met oud-wereldkampioen Rui Costa en Davide Formolo staan er nog twee sterke renners aan het vertrek van de Waalse Pijl. Formolo wist in het verleden al goed te presteren in het Waalse werk.

De selectie bestaat verder nog uit de Noorse hardrijder Vegard Stake Laengen, de Sloveense klimmer Jan Polanc en Diego Ulissi. De Italiaan is normaal ook een renner om in de gaten te houden op de Muur van Hoei, getuige zijn derde plek in de Waalse Pijl van 2019, maar de Italiaan is nog in opbouw na hartproblemen.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor Waalse Pijl (21 april)
flag-pt Rui Costa
flag-it Davide Formolo
flag-ch Marc Hirschi
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-it Diego Ulissi

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.