UAE Emirates overweegt juridische stappen tegen geschorste Durasek
foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 14:29

UAE Emirates overweegt juridische stappen tegen geschorste Durasek

UAE Emirates is nog niet klaar met Kristijan Đurasek. De ploeg ontsloeg de Kroaat al op staande voet, nadat hij een schorsing aan de broek kreeg voor betrokkenheid bij Operation Aderlass. Mogelijk volgt ook nog een schadeclaim.

Twee dagen geleden kondigde de UCI aan dat Đurasek voor vier jaar geschorst werd voor het overtreden van de dopingregels tussen 2016 en 2019. De bond kwam tot haar besluit op basis van informatie die was verkregen van de autoriteiten van Oostenrijk. De Kroaat werd eerder al in verband gebracht met dopingzaak Operation Aderlass en zou klant geweest zijn van de omstreden dopingdokter Mark Schmidt.

UAE Emirates is geïnformeerd over de vierjarige schorsing die is opgelegd aan Kristijan Đurasek voor betrokkenheid bij Operation Aderlass”, laat de WorldTour-ploeg weten in een statement. “In lijn met het interne beleid van de ploeg is het contract van de renner met onmiddellijke ingang beëindigd. Momenteel bekijken de juristen van de ploeg de mogelijkheden met betrekking tot schadevergoeding.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.