UAE Emirates trekt met Tadej Pogacar naar Giro dell’Emilia
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 28 september 2022 om 10:28

UAE Emirates trekt met Tadej Pogacar naar Giro dell’Emilia

Tadej Pogačar zal aankomende zaterdag aan de start verschijnen van de Giro dell’Emilia. De Sloveen maakt deel uit van de zevenkoppige selectie van zijn ploeg UAE Emirates. Pogačar was vorig jaar ook van de partij, maar wist toen de finish niet te bereiken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 24-jarige Pogačar hoopt in de Giro dell’Emilia zijn vormpeil nog wat verder op te krikken voor de Ronde van Lombardije, waar hij zijn titel hoopt te verdedigen. Het is alleen wel de vraag of de tweevoudige Tourwinnaar zaterdag al over de benodigde frisheid beschikt, aangezien hij nog maar net terug is van het WK in Australië. “Sinds ik terug ben uit Australië, heb ik het rustig aangedaan. We gaan zien hoe het met de vorm is gesteld”, laat hij weten in een persbericht.

“Ik stond afgelopen jaar voor het eerst aan de start van de Italiaanse najaarsklassiekers. Dat was een zeer leuke periode. Winnen in de Ronde van Lombardije was een perfect einde van mijn seizoen en ik hoop dat nu te herhalen. De Giro dell’Emilia is een zware koers, wat leuk is voor de fans. Ik wil graag weer opbouwen richting Lombardije.”

Met ook nog George Bennett, Alessandro Covi, Davide Formolo, Marc Hirschi, Rafał Majka en Marc Soler rekent UAE Emirates op een zeer sterke ploeg in de Giro dell’Emilia, een wedstrijd die traditioneel eindigt op de beklimming naar de basiliek van San Luca.

Selectie UAE Emirates voor flag-it Giro dell’Emilia (zaterdag 1 oktober)
flag-nz George Bennett
flag-it Alessandro Covi
flag-it Davide Formolo
flag-ch Marc Hirschi
flag-pl Rafał Majka
flag-si Tadej Pogacar
flag-es Marc Soler

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.