‘UAE Emirates verlengt contract Pogacar tot en met 2023’
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2019 om 08:29

‘UAE Emirates verlengt contract Pogacar tot en met 2023’

Voor ploegen die dachten na volgend jaar kans te maken op Tadej Pogačar is er slecht nieuws. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de jonge Sloveen zijn contract bij de ploeg uit de Emiraten verlengd tot en met eind 2023.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Pogačar, wiens huidige contract tot eind 2020 loopt, wekte vorig jaar al de interesse van menig wielerploeg op door onder meer de GP Priessnitz Spa en Tour de l’Avenir te winnen. Twee van de hoogste aangeschreven beloftenkoersen. Tevens hield hij tussen de profs al voorbeeldig stand in de Ronde van Slovenië. Hij eindigde hier uiteindelijk op twee seconden van een podiumplaats op plek vier.

Dit jaar bij UAE Emirates begon het toptalent met een dertiende plaats in de Tour Down Under om vervolgens te bevestigen met winst in de Volta ao Algarve. Hier liet hij onder meer Wout Poels en Enric Mas, vorig jaar nog tweede in de Vuelta a Espana, achter zich. Met een zesde plaats in de sterk bezette Ronde van het Baskenland viel de 20-jarige Sloveen wederom in positieve zin op. Tekenen genoeg voor zijn ploeg om zijn contract open te breken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.