UAE Emirates verlengt contract toptalent Pogacar tot en met 2023

vrijdag 28 juni 2019 om 13:55
UAE Emirates verlengt contract toptalent Pogacar tot en met 2023

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar zal ook de komende seizoenen uitkomen voor UAE Emirates. De jonge Sloveen heeft namelijk zijn nog doorlopende contract verlengd tot en met 2023. “Ik dank de ploeg voor het vertrouwen”, zo is de beloftevolle klimmer in zijn nopjes.

De nog altijd maar 20-jarige Pogačar is bezig aan zijn eerste seizoen als prof, maar dit belette hem niet om al de Rondes- van Algarve en Californië te winnen. Daarnaast wist hij ereplaatsen te versieren in de Rondes- van het Baskenland en Slovenië.

En dus is UAE Emirates er als de kippen bij om Pogačar een nieuw contract te laten tekenen. Hierdoor koerst het toptalent nog minstens vier jaar voor de ploeg van manager Mauro Gianetti. “Hij is niet alleen een renner voor de toekomst. Tadej heeft zich al bewezen”, is de oud-renner lovend.

Focus op jonge renners 
Het verlengen van Pogacar’s contract is onderdeel van een plan, zo laat Gianetti weten. “We willen een sterke formatie bouwen met veel jonge renners. Tadej is er zonder enige twijfel één van.” Zijn poulain vult aan. “Ik hoop dat we ons verder kunnen ontwikkelen de komende jaren.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Nikos 28 juni 2019 om 18:43

Ben benieuwd binnen enkele jaren !

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone