UAE Emirates versterkt zich met klimsensatie Ardila

donderdag 25 juli 2019 om 18:23
UAE Emirates versterkt zich met klimsensatie Ardila

foto: Cor Vos

UAE Emirates beschikt vanaf komend seizoen over toptalent Andres Camilo Ardila. De 20-jarige Colombiaan – onlangs nog glansrijk winnaar van de Giro d’Italia U23 – tekent een contract voor maar liefst vier seizoenen. “Ik had veel aanbiedingen, maar ik denk dat UAE Emirares de juiste keuze is”, zo vertelt Ardila in een perscommuniqué.

Ardila had niet te klagen over interesse, maar de beloftevolle klimmer kiest dus voor UAE Emirates. De WorldTour-ploeg heeft al meerdere talenten in loondienst, zoals Cristian Camilo Muñoz, Jasper Philipsen en Tadej Pogačar. “Ik was onder de indruk van de plannen van UAE Emirates”, zo verklaart Ardila zijn keuze.

“Ik krijg de kans om geleidelijk te groeien en te wennen aan het hoogste niveau. Ik had voor de Giro d’Italia U23 al gesprekken met Matxin (teammanager Joxean Fernandez Matxin, red.). Hij geloofde meteen in mijn capaciteiten.” De Spaanse teambaas vult aan. “Camilo is een van de beste klimmers in de U23-categorie.”

“We geloven bij UAE Emirates dat hij een mooie toekomst voor zich heeft.” De piepjonge Colombiaan hoopt in de toekomst ook op het hoogste niveau te schitteren. “Ik wil uitgroeien tot een goede ronderenner. Ik hoop ooit een keer een gooi te doen naar Tourwinst”, is Ardila ambitieus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.