UAE Emirates wil Aru uitspelen in de Giro, Tourdeelname niet uitgesloten
foto: Sirotti
zondag 30 december 2018 om 08:04

UAE Emirates wil Aru uitspelen in de Giro, Tourdeelname niet uitgesloten

Fabio Aru stelde zich onlangs de vraag: de Giro d’Italia of de Tour de France? De Italiaan is er naar eigen zeggen nog niet uit, zijn werkgever UAE Emirates daarentegen wel. “We hopen dat hij in topvorm aan de Giro kan beginnen”, aldus teammanager José ‘Matxin’ Fernández. Die laatste sluit een Tourdeelname echter niet uit.

“De Giro blijft voor een Italiaan bijzonder, maar als ik alleen maar kijk naar mijn kwaliteiten, dan ligt de Tour me beter”, zo liet Aru ruim een week geleden weten. De laatste keer dat de klimmer de Franse ronde reed, was in 2017. Toen won hij overtuigend de eerste bergetappe met aankomst op La Planche des Belles Filles.

Aru droeg daarnaast twee dagen de gele trui, en eindigde als vijfde in het eindklassement. UAE Emirates is echter van plan om de 28-jarige renner uit te spelen in ‘zijn’ Giro d’Italia. “Vanaf de Ronde van Catalonië zal hij specifiek toewerken naar de Giro”, aldus Fernández in gesprek met La Gazzetta Dello Sport.

Eerste keer Giro-Tour? 
Dit betekent echter niet dat een Tourdeelname uitgesloten is. “We zullen het later hebben over zijn wens om deel te nemen aan de Tour”, aldus de Spaanse teammanager. De kans is dus aanwezig dat Aru de dubbel Giro-Tour zal doen, voor het eerst in zijn carrière. Hij zal de Franse ronde dan waarschijnlijk beginnen als schaduwkopman, achter de Ier Daniel Martin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.