‘UAE Emirates wil contract van goudhaantje Tadej Pogacar openbreken’
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 29 mei 2024 om 11:18

‘UAE Emirates wil contract van goudhaantje Tadej Pogacar openbreken’

Tadej Pogacar ligt nog tot en met 2027 vast bij UAE Emirates, maar de ploeg is volgens La Gazzetta dello Sport achter de schermen druk bezig om zijn contract open te breken. Het zou gaan om een verbeterde verbintenis tot wellicht eind 2030.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat Pogačar een miljoenencontract heeft bij UAE Emirates, is geen geheim. De 25-jarige Sloveen – die afgelopen zondag nog tot winnaar werd uitgeroepen van de Giro d’Italia – ligt voorlopig nog tot en met 2027 vast. Volgens La Gazzetta is Pogacar de grootverdiener van het mannenpeloton met een jaarsalaris van 6 miljoen euro. Hij zal de komende vier jaar dus 24 miljoen euro aan salaris opstrijken.

Er is UAE Emirates echter veel aan gelegen om Pogacar nog langer aan boord te houden. Dit heeft volgens de Italiaanse sportkrant alles te maken met het WK wielrennen in Abu Dhabi – de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraren – van 2028.

Ontsnappingsclausule
Er zouden al verkennende gesprekken zijn gevoerd tussen het teammanagement van UAE Emirates en het kamp-Pogacar. Op dit moment zou de Sloveen dus zes miljoen euro per jaar verdienen, terwijl er ook een ontsnappingsclausule – zoals we die kennen uit het voetbal – zou zijn vastgelegd. De clausule zou momenteel liggen op 150 miljoen euro.

Met de nieuwe overeenkomst zal Pogacar richting een jaarsalaris gaan van acht miljoen euro. Het zou gaan om een verbintenis tot eind 2029 of zelfs 2030. Een concurrerende ploeg die eraan denkt om de tweevoudig Tourwinnaar tussentijds over te nemen, zal diep in de buidel moeten tasten. De nieuwe ontsnappingsclausule gaat naar verluidt richting de 180 of zelfs 200 miljoen euro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.