UAE Emirates zet vol in op ‘ambitieuze’ Fernando Gaviria
foto: Sirotti
dinsdag 20 november 2018 om 15:47

UAE Emirates zet vol in op ‘ambitieuze’ Fernando Gaviria

UAE Emirates was de voorbije periode erg actief op de transfermarkt. Zo trok het Fernando Gaviria aan, die zijn doorlopende contract bij Quick-Step Floors moest afkopen. De Colombiaanse sprinter moet de komende jaren hét boegbeeld worden van de WorldTour-formatie. “Hij is op de toppen van zijn kunnen”, aldus teammanager Joxean Fernandez Matxin in gesprek met Velonews.

Matxin heeft al een zekere geschiedenis met Gaviria. Voordat de Spanjaard teammanager werd bij UAE Emirates, was hij als scout namelijk jarenlang verbonden aan Quick-Step Floors. Hij maakte de Colombiaan kortom van dichtbij mee. “Ik beschouw hem als de beste sprinter ter wereld”, is hij lovend over zijn poulain.

“Hij is 24 jaar, en daarmee op de toppen van zijn kunnen. Hij heeft enorm veel ambitie en vertrouwen, en kan bijna alles. We hopen dat we hem kunnen helpen bij het realiseren van zijn doelen. Het is daarom niet meer dan logisch dat we een sprinttrein rondom hem gaan bouwen. Hij zal een geweldige ploeg om zich heen hebben.”

Wat met Alexander Kristoff?
Dé grote vraag is wat er met die andere sprinter van naam en faam gaat gebeuren: Alexander Kristoff. De Noor werd begin dit jaar met veel tromgeroffel binnengehaald, maar lijkt nu alweer een pas op de plaats te moeten maken. “Natuurlijk sprint ik liever voor mezelf, maar soms moet je een stap opzij zetten”, voelde Kristoff recent de bui al hangen.

“Ik weet echter nog niet of ik klaar ben voor een rol als lead-out man”, liet hij eerlijk weten. Volgens Matxin is er echter geen probleem. “We hebben ontzettend veel respect voor Alexander, en voor wat hij heeft gedaan in zijn carrière. Hij zal in de klassiekers één van onze kopmannen worden. Maar met Gaviria hebben we de garantie dat we voor de eerste plek sprinten, en niet voor plaats vier of vijf.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.