UAE Emirates haalt met Majka nieuwe meesterknecht Pogacar
foto: Tour de Pologne
maandag 21 september 2020 om 11:00

UAE Emirates haalt met Majka nieuwe meesterknecht Pogacar

UAE Emirates bouwt aan een klimploeg rondom Tour de France-winnaar Tadej Pogačar en is in die zoektocht uitgekomen bij Rafal Majka. De WorldTour-ploeg ziet in de Pool de ideale meesterknecht voor het Sloveense toptalent, weet WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Majka beschikt over een aflopend contract bij BORA-hansgrohe. De 31-jarige klimmer koerst al sinds 2017 voor de Duitse formatie, maar heeft nog geen verbintenis voor 2021. Eerder kwam Majka van 2011 tot en met 2016 uit voor Saxo Bank, die ploeg die later verder ging als Tinkoff.

De ploeg van UAE Emirates kon Pogačar de afgelopen Tour weinig bijstaan in de zware bergetappes. Klimmers Fabio Aru en Davide Formolo gaven al in de negende en de elfde etappe op, waarna David De la Cruz en Jan Polanc overbleven als knechten. Door (ervaren) klimmers binnen te halen hoopt UAE Emirates volgend jaar beter beslagen ten ijs te komen in dienst van Pogačar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.