UAE Emirates ziet Jonas Vingegaard als favoriet voor de Tour de France en heeft daar een duidelijke reden voor
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 31 mei 2024 om 15:58

UAE Emirates ziet Jonas Vingegaard als favoriet voor de Tour de France en heeft daar een duidelijke reden voor

José Antonio ‘Matxin’ Fernández, teammanager bij UAE Emirates, ziet Jonas Vingegaard als dé favoriet voor de Tour de France. Op dit moment is het nog niet zeker of Vingegaard effectief zal kunnen deelnemen Ronde van Frankrijk, maar Matxin zag zelf al veel goede signalen. “Hij is bijna constant op hoogtestage geweest”, zegt hij aan Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Matxin vertelt dat hij wel alle vertrouwen heeft in de jongens die Pogacar zullen omringen in de tour. “We hebben zeker een geweldig team voor de Tour (onder meer Juan Ayuso, João Almeida en Adam Yates zullen in principe de Tour rijden, red.). Tadej is onze enige leider. Maar er zijn nog teams met een sterke kopman.”

De teammanager kijkt vooral naar Vingegaard en Visma | Lease a Bike. “Dat Vingegaard zwaar ten val kwam in de Ronde van het Baskenland? Vorig jaar kwam Tadej drie weken verder in april ten val en stond hij tot de Tour-tijdrit in de slipstream van Vingegaard. Vingegaard zal voor deze Tour ook bijna constant op hoogtestage zijn geweest en hij is de kopman van het team dat vorig jaar de drie grote rondes heeft gewonnen. Vingegaard is de topfavoriet voor de Tour.”

Geen Vuelta
“Met Primoz Roglic, Aleksandr Vlasov en Remco Evenepoel hou ik zeker ook rekening”, zegt Matxin nog. Mocht Pogacar er toch in slagen om de Tour de France te winnen, zeggen een aantal mensen uit de wielerwereld dat hij ook voor de Vuelta zou moeten gaan. “De drie grote rondes in hetzelfde jaar winnen is mooi voor de geschiedenisboeken, maar dat is dit jaar niet aan de orde. De Vuelta heeft nooit op de planning van Pogacar gestaan”, is Matxin duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.