Uit koers gehaalde UAE Emirates-renners testen negatief op coronavirus
Molano op archiefbeeld - foto: Cor Vos
woensdag 29 juli 2020 om 18:55

Uit koers gehaalde UAE Emirates-renners testen negatief op coronavirus

Update Juan Sebastian Molano, Cristian Camilo Muñoz en Andres Camilo Ardila verschijnen niet meer aan de start van de tweede etappe van de Vuelta a Burgos. “De drie Colombianen hebben zaterdag contact gehad met een persoon die coronapositief blijkt te zijn”, meldt de ploeg.

UAE Team Emirates benadrukt wel dat de drie in de dagen voor de wedstrijd twee keer een negatieve test hebben afgelegd. Maar zaterdag zouden ze contact hebben gehad met een persoon die besmet blijkt te zijn met Covid-19. Over wie het gaat, weten we niet. “We volgen het protocol van onze ploeg en de UCI. De renners werden geïsoleerd en zijn naar huis gestuurd. Daar zullen ze nog een test ondergaan.”

UAE start straks dus nog met vier renners. Gisteren was er al een gelijkaardige zaak bij Israel Start-Up Nation. Daar werden twee renners de start ontzegd nadat ze onlangs contact hadden met een besmette ploegmaat. Ook de testen van het duo bleken uiteindelijk negatief.


Update – 18.55 uur

Door de wedstrijdorganisatie is bevestigd dat Molano, Muñoz en Ardila, die in de tweede etappe aan de kant werden gehouden, negatief zijn getest op het coronavirus. Dat meldde UAE Emirates vanavond.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.