UAE Emirates laat Philipsen en Pogacar debuteren in Strade Bianche
Jasper Philipsen - foto: Cor Vos
woensdag 6 maart 2019 om 15:46

UAE Emirates laat Philipsen en Pogacar debuteren in Strade Bianche

UAE Emirates heeft bekendgemaakt met welke zeven renners de ploeg zaterdag aan het vertrek staat van Strade Bianche. Rui Costa is de kopman van de ploeg, waarin ook de namen van onder anderen Fernando Gaviria en de jongelingen Jasper Philipsen en Tadej Pogačar zijn opgenomen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We staan in Strade Bianche aan het vertrek met een ploeg, die wordt geleid door Rui Costa en waarin twee jonge talenten mogen proeven aan het gravelwerk, Jasper Philipsen en Tadej Pogačar”, meldt ploegleider Marco Marzano in een perscommuniqué. “En vergeet niet dat Vegard Stake Laengen (16e in 2017) zich al toonde in deze koers.”

Costa’s enige deelname aan Strade Bianche dateert van 2012, toen hij er 47e eindigde. In de ronden van Valencia en Oman reed de Portugees al naar de top-10 en ook in de UAE Tour toonde hij al goede vorm. Winnen deed hij nog niet, zoals zijn jonge ploegmaats Philipsen en Pogačar al wel deden in de Tour Down Under en de Ronde van de Algarve.

Ook Fernando Gaviria maakt er zijn opwachting. De Colombiaanse spurter maakte vorig jaar zijn debuut in de Italiaanse eendagswedstrijd met een 49e plaats. Dit seizoen was hij al op dreef met ritzeges in de Vuelta a San Juan en de UAE Tour. Na de Strade Bianche blijft hij nog even in Italië voor Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-it Strade Bianche
flag-pt Rui Costa
flag-it Roberto Ferrari
flag-co Fernando Gaviria
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Simone Petilli
flag-be Jasper Philipsen
flag-si Tadej Pogačar

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.