UAE-teammanager Matxin: “We mikken op 25 seizoenszeges”
foto: UAE Emirates
zondag 23 december 2018 om 10:46

UAE-teammanager Matxin: “We mikken op 25 seizoenszeges”

De verwachtingen rondom UAE Emirates zijn hooggespannen. De WorldTour-ploeg trok de voorbije periode flink wat renners aan, en wil dan ook beter presteren dan afgelopen seizoen. “We mikken daarom op 25 overwinningen”, schuift teammanager Joxean Fernandez Matxin in een interview met Ciclo21 zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Afgelopen seizoen voldeed het kapitaalkrachtige UAE Emirates niet aan de verwachtingen. Sterker nog: de ploeg boekte slechts twaalf overwinningen. Alleen Sunweb (elf), Dimension Data (zeven), EF Education First-Drapac (zes) en Katusha-Alpecin (vijf) wonnen nog minder.

De ploeg beseft dan ook dat het beter moet. Het trok daarom onder meer Fernando Gaviria, Sergio Henao én toptalenten Jasper Philipsen en Tadej Pogačar aan. “We hebben nu een uitgebalanceerd team”, is Matxin van mening. “We hebben renners voor de grote rondes, rittenkoersen, sprints én de klassiekers.”

Groepsgevoel 
“Daarnaast hebben we enkele grote talenten aan boord. Ik ben dan ook trots op de kwaliteit die we hebben.” De grote vraag is: hoe haalt de Spaanse teammanager het maximale uit zijn renners? “Door een groepsgevoel te creëren”, aldus Matxin. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in je renners, ze liefde te geven. We zullen van tevoren ook hele duidelijke afspraken maken. Het gaat niet om het individu, maar om het collectief.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.