UCI bant Kristijan Koren en Borut Bozic voor twee jaar

woensdag 9 oktober 2019 om 16:37
UCI bant Kristijan Koren en Borut Bozic voor twee jaar

foto: Cor Vos

Bahrain Merida-renner Kristijan Koren en ex-coureur Borut Božič zijn gestraft voor het schenden van de antidopingcodes. Op basis van informatie die is ontvangen van Oostenrijkse autoriteiten legt wielerbond UCI de Slovenen een schorsing op van twee jaar.

Wielerbond UCI maakte in mei bekend dat Koren en Božič betrokken zijn bij Operation Aderlass, een dopingzaak rond de omstreden Duitse arts Mark Schmidt. Daarop werden beide Slovenen op non-actief gezet door hun werkgever Bahrain Merida. Koren was als renner nog actief voor de ploeg, terwijl de zes jaar oudere Božič vorig seizoen een punt zette achter zijn carrière en deel uitmaakte van de technische staf.

Koren is voor twee jaar gestraft voor overtredingen van de antidopingregels in 2011 en 2012 op basis van informatie, die ontvangen is van de autoriteiten van Oostenrijk. De inmiddels 32-jarige Sloveen reed die seizoenen voor Liquigas-Cannondale. Ook Božič mag twee jaar geen functies uitoefenen in de wielersport op basis van dezelfde informatie. De 39-jarige oud-renner was in 2012 over de schreef gegaan, toen hij voor Astana koerste.

Tegen beide uitspraken kan beroep worden aangetekend door het bevoegde nationale antidopingagentschap en het WADA.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.