UCI bereidt serie veiligheidsmaatregelen voor
Ter illustratie - foto: Cor Vos
woensdag 2 december 2020 om 20:00

UCI bereidt serie veiligheidsmaatregelen voor

De UCI komt binnenkort met een serie maatregelen die de veiligheid van de renners met ingang van volgend seizoen moet verbeteren. Dat maakte de wielerunie bekend in een persbericht.

Vertegenwoordigers uit het profpeloton, van zowel renners, ploegen als organisaties, hebben de afgelopen maanden onder leiding van UCI-voorzitter David Lappartient verschillende keren met elkaar gesproken om de veiligheid in wegkoersen te verbeteren. Onder andere Iwan Spekenbrink, Richard Plugge, Patrick Lefevere, Tourbaas Christian Prudhomme en renners Philippe Gilbert en Matteo Trentin namen deel aan de werkgroep.

Het doel was om een serie maatregelen op te stellen, die met ingang van het nieuwe seizoen al kunnen worden ingevoerd. Daaruit zijn concrete maatregelen voortgekomen, die door de UCI nu verder worden uitgewerkt. Voordat de maatregelen worden ingevoerd, worden ze op 9 december eerst voorgelegd aan het overlegorgaan Professional Cycling Council en vervolgens goedgekeurd door het Management Committee van de UCI.

De eerste maatregelen treden in januari 2021 in werking, de andere worden tijdens het seizoen geleidelijk aan ingevoerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.