UCI bevestigt vondst motortje en draagt zaak over aan disciplinaire commissie
Femke Van den Driessche - foto: Team Kleur op Maat
woensdag 10 februari 2016 om 19:39

UCI bevestigt vondst motortje en draagt zaak over aan disciplinaire commissie

In een statement heeft de UCI bevestigd dat het tijdens het WK veldrijden in Heusden-Zolder een verborgen motor is gevonden. Zoals eerder al naar buiten gebracht gaat het om de Belgische belofterenster Femke Van den Driessche.

De zaak is door de UCI overgedragen aan de Disciplinaire Commissie, dat doet de internationale wielerunie op basis van de regelgeving rondom ’technologische fraude’. De onafhankelijke commissie zal de komende periode alle partijen horen.

De Disciplinaire Commissie is het orgaan dat straffen kan opleggen bij overtredingen van de UCI-regels. Er zal, vanuit de UCI, geen verklaring komen tot de definitieve beslissing is gemaakt.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
10 februari 2016 19:51
Slappe hap. UCI blijft toch maar een bv'tje zonder inhoud op deze manier. Ook met de veiligheid van renners kunnen ze al niks bieden in Qatar.
10 februari 2016 21:01
Edit redactie: Plaats even een link ;) Huisregels: Het is niet toegestaan complete berichten van andere sites in reacties te vermelden.
10 februari 2016 22:58
@Booneninblik
Wat is dat weer voor een reactie? De UCi neemt toch een maatregel, door de zaak over te dragen aan de disciplinaire commissie?
En wat dat in Qatar betreft, dat lijkt me in de eerste plaats zaak van de organisatie, al is het wat mij betreft ook zeker betwistbaar of die in dit geval in de fout gegaan zijn.
Gemakkelijk om af te geven op de UCI natuurlijk, daar scoor je hier altijd wel aandacht mee...
11 februari 2016 07:48
Nouja slap of niet van de UCI,ik hoop als ze effectief overgaan tot een schorsing dat ze op zijn minst fotos vrijgeven vd fiets en constructie, zodat iedereen op de hoogte gesteld wordt en betrokken wordt. Anders zijn het weer zaakjes die ergens in alle stilte in een achterkamertje beslist worden.
11 februari 2016 13:53
@ zoetepap:
ga dan gewoon langs bij math salden of bezoek hun site of die van Vivax als je wil weten hoe zo'n e-bike er uit ziet. klein verschil is dat de accu bij Femke in de zadelbuis zat, en niet onder het zadel of in de bidon.
11 februari 2016 15:37
Als ze haar een straf geven zal het haar veel geld op brengen, hebben geen poot om op te staan voor de rechtbank, als zij kan bewijzen dat haar fiets niet was, en ze heeft er niet mee gereden
11 februari 2016 21:26
@oudeman
Misschien iets meer verdiepen in de zaak? De regels van de UCI zijn klip en klaar daarover. Staat de fiets in jouw box dan is het jouw verantwoordelijkheid. Overigens is de UCI getipt door mensen uit het peloton; zelfs eigen landgenoote heeft daags voor het WK een foto van het frame naar Sabrina Stultiens gestuurd. De collega-rensters waren klaar met deze dame en haar fabelachtige brommer-klimtijden..
12 februari 2016 01:54
Ik hoop dat ze tot haar 40ste geschorst word.....Dit is de laagste vorm van fraude.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.