UCI gaat niet in op vraag AFLD
zaterdag 20 februari 2010 om 11:58

UCI gaat niet in op vraag AFLD

De Internationale Wielerunie geeft het AFLD geen toestemming om dit jaar bijkomende dopingcontroles uit te voeren tijdens Parijs-Nice. Dat heeft de UCI volgens het Franse Persagentschap AFP laten weten in een brief aan Pierre Bordry, de voorzitter van het Franse Anti-dopingagentschap.

“De UCI zal garant staan voor een volkomen adequaat controleprogramma met tijdens de wedstrijd in totaal 95 controles, inclusief onaangekondigde”, schrijft UCI-voorzitter Pat McQuaid. “Ik zie geen enkele reden waarom het 15 bijkomende controles [van het ALFD] nodig zouden zijn.”

De beslissing lijkt een nieuw hoogtepunt in de rel tussen beide organen, die al sinds 2008 aan de gang is. Toen deed het AFLD voor het eerst als enige de controles tijdens ‘de Koers naar de Zon’, en moest de UCI het AFLD naast zich dulden als controlerend orgaan tijdens de Ronde van Frankrijk.

Vanaf dat moment leven beide instellingen op erg gespannen voet met elkaar. Zo beschuldigde het AFLD de UCI ervan op een inconsequente manier te controleren en kreeg het AFLD eind vorig jaar te horen van de UCI niet meer welkom te zijn in de Tour.

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.