UCI houdt woedeuitbarsting López alsnog tegen het licht

woensdag 5 juni 2019 om 17:15
UCI houdt woedeuitbarsting López alsnog tegen het licht

foto: Cor Vos

Mogelijk krijgt de laatste bergetappe van de Giro d’Italia toch nog een staartje voor Miguel Ángel López. De Astana-renner reageerde daarin zijn frustratie af op een toeschouwer, die meerende en tegen hem aan botste. Aanvankelijk werd de renner niet gestraft, maar de zaak lijkt alsnog tegen het licht te worden gehouden. Dat melden Italiaanse media.

Het was een opmerkelijk tafereel in de slotfase van de laatste bergrit van de Giro. Miguel Ángel López moest voet aan de grond zetten nadat hij in botsing kwam met een toeschouwer die meerende met de renners. De Colombiaan reageerde zijn frustratie af op de toeschouwer en sloeg diens hoedje van zijn hoofd. López riskeerde een straf met zijn uitbarsting, maar de wedstrijdjury streek met de hand over het hart.

Volgens Italiaanse media lijkt de zaak daarmee niet definitief te zijn afgedaan. De UCI zou namelijk zich hebben gewend tot de organisatie van de Giro, omdat deze uitspraak mogelijk een precedent schept: als een vergelijkbaar geval zich voordoet, kunnen betrokkenen zich op deze uitspraak beroepen. Mogelijk hangt López hierdoor alsnog een boete, strafpunten of – in het slechtste geval – zelfs diskwalificatie boven het hoofd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.