UCI in zee met antidopingbureau ITA
foto: Cor Vos
vrijdag 31 januari 2020 om 20:43

UCI in zee met antidopingbureau ITA

Wielerbond UCI begint met ingang van volgend seizoen een samenwerking met het International Testing Agency (ITA). Dat is door het UCI Management Committee unaniem besloten. Na dertien seizoenen wordt daarmee afscheid genomen van de expertise van antidopingbond CADF.

De UCI maakte de nieuwe samenwerking met de ITA vandaag wereldkundig. Volgens de bond zal de samenwerking de wielersport veel voordelen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van research, innovatie, informatiegaring en onderzoek, maar ook zijn er gunstige vooruitzichten wat betreft het delen van kosten en middelen.

Volgens de UCI toonden zaken als Operation Aderlass aan dat dopinggebruik grenzenloos is en dat informatiegaring nu een centrale plaats heeft ingenomen in elk efficiënt antidopingprogramma. “Ik wil iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan de gesprekken die hebben geleid tot het vandaag genomen besluit”, zegt UCI-voorzitter David Lappartient.

Geloofwaardigheid
“De UCI is al lange tijd een van de toonaangevende bonden op het gebied van antidoping. De samenwerking met de ITA stelt ons in staat sterker dan ooit te zijn op dit gebied en versterkt zo de verdediging van schone renners en de geloofwaardigheid van onze competities en alle betrokkenen van onze sport”, aldus Lappartient.

Per 1 januari 2021 worden de operationele activiteiten overgedragen aan de ITA. Tot die tijd blijft het CADF verantwoordelijk voor het antidopingprogramma van de UCI.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.