Grote hervorming in het veldrijden: UCI maakt compacte kalender van Wereldbeker bekend
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 15:13

Grote hervorming in het veldrijden: UCI maakt compacte kalender van Wereldbeker bekend

De UCI heeft grote hervormingen aangekondigd voor de Wereldbeker veldrijden. De Wereldbekers zullen volgend seizoen georganiseerd worden van eind november tot eind januari. Verder zullen er geen manches meer in de Verenigde Staten zijn en zullen we voor het eerst ‘dubbele weekends’ krijgen.

De eerste manche van het volgende seizoen is die in Antwerpen, op 24 november. Daarna volgen Dublin (1/12), Oristano (8/12, nog niet bevestigd), Namen (15/12), Hulst (21/12), Zonhoven (22/12), Gavere (26/12), Besançon (29/12), Dendermonde (5/01), Benidorm (19/01), Maasmechelen (25/01) en Hoogerheide (26/01). Het gaat in totaal om twaalf manches. Dat zijn er twee minder dan afgelopen seizoen.

Waterloo, Val di Sole, Troyes en Flamanville zijn er volgend seizoen niet bij. De manche in Oristano, een stad op het Italiaanse eiland Sardinië, is dan weer nieuw. In Dublin, Hulst, Zonhoven, Besançon, Benidorm en Hoogerheide zullen volgend seizoen ook de jeugdcategorieën in actie komen.

Rest kalender volgt later
In december en januari zal er voor het eerst een ‘dubbel weekend’ georganiseerd worden. Zowel op zaterdag als zondag zal er met andere woorden een wereldbekermanche gereden worden. Het gaat om de combinatie van Hulst en Zonhoven in december en Maasmechelen en Hoogerheide in januari.

De UCI geeft verder mee dat de manches in Dublin, Oristano, Hulst en Besançon voortaan een ‘beschermd evenement’ zijn. Over een nieuwe regel met betrekking tot het verplicht starten in de manches is er nog niks gezegd. De Internationale Wielerunie heeft ook nog niet bekendgemaakt hoe de rest van crosskalender er volgend seizoen zal uitzien. In het persbericht lezen we dat die kalender later volgt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.