UCI maakt Pro Continentale ploegen 2010 bekend
dinsdag 17 november 2009 om 16:07

UCI maakt Pro Continentale ploegen 2010 bekend

De internationale wielerunie UCI heeft vandaag de namen bekend gemaakt van de ploegen die voor het aankomende seizoen zeker zijn van een Pro Continentale-licentie. In totaal hebben negentien ploegen de licentie bemachtigt, waaronder de twee Nederlandse teams Skil-Shimano en Vacansoleil.

Van twee ploegen, Contentpolis-AMPO en PSK Whirlpool-Author, werd hun licentie aanvraag nog niet ingewilligd, aangezien beide ploegen nog niet aan alle eisen van de UCI voldeden. De twee ploegen hebben tot begin december om hun zaken op orde te brengen en alsnog hun licentie te bemachtigen.

Nieuwe namen in het circuit zijn die van de Franse ploegen Bbox-Bouygues Telecom en Cofidis, die beide degradeerden vanuit de Pro-Tour, en die van promovendi Saur-Sojasun en CarmioOro. Laatstgenoemde gaat opvallend genoeg onder een Britse licentie rijden.

Opvallende afwezigen in de lijst zijn vooralsnog Rock Racing, Andorra-GrandValira, CCC-Polsat en CDC-Cavaliere. Deze continentale formaties hadden nochtans aangegeven in 2010 graag een niveautje hoger te rijden.

Pro Continentale ploegen 2010
Acqua & Sapone (Ita)
Andalucia Cajasur (Spa)
Androni Giocattoli (Ven)
BBox Bouygues Telecom (Fra)
BMC Racing Team (USA)
Carmiooro NGC (GBr)
Ceramica Flaminia (Ier)
Cervélo TestTeam (Zwi)
Cofidis (Fra)
Colnago – CSF Inox (Ier)
De Rosa – Stac Plastic (Ier)
ISD – Neri (Ita)
Landbouwkrediet (Bel)
Saur – Sojasun (Fra)
Skil – Shimano (Ned)
Topsport Vlaanderen – Mercator (Bel)
Vacansoleil Pro Cycling Team (Ned)
Vorarlberg Corratec (Oos)
Xacobeo Galicia (Spa)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.