UCI maakt snel nieuwe locatie WK wielrennen bekend
foto: Cor Vos
vrijdag 28 augustus 2020 om 15:37

UCI maakt snel nieuwe locatie WK wielrennen bekend

De UCI maakt spoedig bekend waar het WK wielrennen 2020 plaats gaat vinden. Dat bevestigde UCI-voorzitter David Lappartient daags voor de start van de Tour de France in Nice. Nadat een streep gezet werd door Zwitserland, is de internationale wielerunie op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor het wereldkampioenschap.

Volgens Lappartient blijven de oude data van het WK in Zwitserland, van 20-27 september, in stand. Na het weekend verwacht de UCI meer duidelijkheid te kunnen geven.

Meerdere locaties in Europa hebben zich aangemeld bij de UCI om het uitgestelde WK te organiseren. Van Valdera (Toscane) is bekend dat zij een bid hebben ingediend. Volgens Italiaanse media zouden ook het Franse Nice (waar het Grand Départ van de Tour 2020 plaatsvindt) en het Italiaanse Imola (bekend van het Formule 1-circuit) in de running zijn.

Ook de KNWU heeft plannen om het WK naar Nederland te halen, na het geslaagde NK wielrennen op en rond de VAM-berg in Drenthe. Algemeen directeur Thorwald Veneberg liet wel weten dat de UCI al bezig was met – en de voorkeur gaf aan – andere locaties.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.