E3 BinckBank Classic trekt affiche in na tik op de vingers van UCI
maandag 4 maart 2019 om 19:55

E3 BinckBank Classic trekt affiche in na tik op de vingers van UCI

Update De UCI is niet blij met het affiche van de komende E3 BinckBank Classic. De internationale wielerunie maant de organisatie de poster in te trekken en dreigt met stappen. Inmiddels is de organisatie gezwicht naar aanleiding van de oproep.

De UCI meldt in een persverklaring dat het de keuze van de organisator betreurt en deze sterk afkeurt vanwege het vrouwonvriendelijke karakter van de uiting. Op de poster is een vrijend koppel te zien.

De UCI herinnert de organisator aan zijn verantwoordelijkheden met betrekking tot het imago van de wielersport. Het heeft de organisatie opgedragen de poster in te trekken. Wanneer men hier geen gehoor aan geeft, overweegt de UCI een interne procedure te starten.

E3 BinckBank Classic is in het verleden vaker in opspraak gekomen. In 2015 besloot het zijn affiche na aanhoudende kritiek aan te passen. (1 maart, 21.36 uur)


Update – Organisatie trekt affiche in en reageert gevat

De organisatie van de E3 BinckBank Classic heeft het affiche met de poserende vrouwen met bodypaint ingetrokken. Dit naar aanleiding van een vermaning van de UCI, dat het vrouwonvriendelijk vond. Op social media vraagt de E3 aan volgers of zij suggesties hebben voor een nieuwe uiting. “Welk nieuw beeld zou volgens jullie de komende weken op onze nieuwe banner moeten/kunnen staan? Suggesties?”, valt te lezen. Daarbij is de ‘kikker’, die gevormd werd door de twee vrouwen, ingeruild voor een vraagteken. (4 maart, 19.55 uur)

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2019 08:58
De affiche vind ik persoonlijk wel wat vergezocht voor een wielerwedstrijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.