UCI neemt maatregelen na ontslag directeur World Cycling Centre
foto: Cor Vos
woensdag 27 november 2019 om 17:42

UCI neemt maatregelen na ontslag directeur World Cycling Centre

De UCI heeft een werkgroep in het leven geroepen die het welzijn en respect voor medewerkers en atleten aan het World Cycling Centre tegen het licht gaat houden. Deze aankondiging volgt op het ontslag van directeur Frédéric Magné, die beschuldigd wordt van machtsmisbruik.

Onlangs werd bekend dat Frédéric Magné is ontslagen als directeur van het World Cycling Centre (WCC), het trainings- en opleidingscentrum van de UCI. Er was sprake van een vertrouwensbreuk nadat de voormalige Franse baanrenner werd beschuldigd van machtsmisbruik. Magné stond tien jaar aan het hoofd van het WCC en zou zich in die periode flink misdragen hebben.

Naar verluidt gebruikte hij een vorm van terreur om medewerkers onder druk te zetten. Daarnaast wordt gesproken over agressief en manipulatief gedrag, systematisch pestgedrag en bedreigingen. Magnés advocaat, Mathieu Blanc, ontkent de aantijgingen. Hij noemt de beschuldigingen een poging om de reputatie van zijn cliënt te beschadigen.

Werkgroep
Vandaag kondigde de UCI de oprichting aan van een werkgroep, die met voorstellen moet komen om het welzijn en respect voor medewerkers en atleten aan het trainings- en opleidingscentrum te verzekeren. De werkgroep gaat bestaan uit o.a. vertegenwoordigers van de UCI en van het WCC-bestuur en staat onder toezicht van UCI-baas David Lappartient. Een van de mogelijke maatregelen is een klokkenluidersregeling.

Ook gaat de UCI onderzoeken hoe het bestuur van het WCC versterkt kan worden. De reorganisatie van het centrum wordt begeleid door Vincent Jacquet, die de directie overneemt als onderdeel van zijn huidige rol als Hoofd Internationale Betrekkingen en Solidariteit bij de UCI.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.