UCI ontvangt voorstel Italiaanse wielerkalender: Ronde van Lombardije in augustus
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 12 mei 2020 om 20:29

UCI ontvangt voorstel Italiaanse wielerkalender: Ronde van Lombardije in augustus

In navolging van Frankrijk hadden ook de Italianen een concept voor de nationale wielerkalender klaar. De Italiaanse wielerfederatie heeft de kalender inmiddels doorgestuurd naar de UCI. De belangrijkste wijzigingen: de Ronde van Lombardije zal nu wellicht plaatsvinden op 8 augustus, Milaan-San Remo schuift op naar 22 augustus.

Het was al bekend dat Strade Bianche (1 augustus) de eerste wedstrijd is op de Italiaanse wielerkalender, gevolgd door Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. De herfstklassieker stond op de planning voor zaterdag 31 oktober, maar de Italiaanse instanties willen de wedstrijd nu bijna drie maanden eerder organiseren.

Wie goed naar de kalender kijkt, ziet dat Milaan-San Remo met twee weken is opgeschoven naar 22 augustus. In aanloop naar ‘La Primavera’ kunnen de renners nog kilometers afwerken in de Giro dell’Emilia en de Gran Piemonte. De Italiaanse federatie wil niet schuiven met de data van Tirreno-Adriatico (7-14 september) en de Giro d’Italia (3-25 oktober).

Als het aan de FCI ligt, zullen de nationale kampioenschappen in Veneto plaatsvinden in het weekend van 31 oktober en 1 november, één week na de Ronde van Italië. Het laatste woord is echter aan de UCI. Mocht de Internationale Wielerunie akkoord gaan met de nieuwe opzet, dan is de nationale titelstrijd de laatste koers op Italiaanse bodem in 2020.

Voorstel wielerkalender 
1 aug: Strade Bianche
5 aug: Milaan-Turijn
8 aug: Ronde van Lombardije
18 aug: Giro dell’Emilia
20 aug: Gran Piemonte
22 aug: Milaan-San Remo
28 aug: Trofeo Matteotti
29 aug: Memorial Pantani
31 aug-4 september: Settimana Internazionale Coppi & Bartali
5 sep: GP Industria & Artigianato Larciano
7-14 sep: Tirreno-Ariatico
16 sep: Giro della Toscana
17 sep: Coppa Sabatini
20 sep: Giro dell’Appennino
22 sep: Regione Lombardia (enige wedstrijd Trittico Lombardo)
3-25 okt: Giro d’Italia
31 okt-1 nov: Italiaanse kampioenschappen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.