UCI over diskwalificatie Eekhoff: “Eekhoff stayerde tientallen seconden”
vrijdag 27 september 2019 om 22:07

UCI over diskwalificatie Eekhoff: “Eekhoff stayerde tientallen seconden”

Het jurybesluit om Nils Eekhoff te diskwalificeren en daarmee niet uit te roepen tot wereldkampioen bij de beloften roept veel vragen op. UCI-perswoordvoerder Louis Chenaille gaf vanavond aan een handvol media, waaronder WielerFlits, antwoord op de meest prangende vragen.

Waarom is Nils Eekhoff niet tijdens de wedstrijd uit koers gehaald?
“De beslissing is gebaseerd op televisiebeelden die na afloop zijn geanalyseerd. De renner is niet eerder uit de wedstrijd gehaald omdat de beelden pas achteraf zijn bekeken. De beelden waren niet live op televisie.”

Is er protest aangetekend door andere landen?
“Er is geen protest aangetekend door andere landen. Wel zijn de Nederlanders naar de jury gekomen voor opheldering. Op basis van mijn informatie is het niet tegengesproken.”

Waarom is er op het desbetreffende moment geen barrage bij de volgauto’s gemaakt?
“Tijdens de wedstrijd is het niet opgemerkt. Na afloop zijn de beelden herbekeken.”

Wie heeft het incident gemeld?
“De videoscheidsrechter heeft het achteraf gemeld aan de jury.”

“Dit is de maximale straf volgens de UCI reglementen. Deze straf is opgelegd vanwege langdurig stayeren achter de auto, dan hebben we het over tientallen seconden.”

Kan de Nederlandse selectie alsnog in beroep gaan?
“Als eenmaal een beslissing is genomen, kan je daar niet tegen in beroep gaan. Op basis van mijn informatie is er geen indicatie dat ze dat gaan doen.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
28 september 2019 07:27
Belachelijk.
28 september 2019 08:43
Dit is pas slecht reclame voor het wielrennen. Compleet belachelijk.

Als je valt, kom je terug op eigen kracht tussen de auto's. Het feit alleen al dat hij achter auto's van andere ploegen mocht terug komen, bewijst toch dat hij niet fout zit.

Dat het dan ook nog zo lang moet duren voordat er een beslissing wordt genomen, is nog erger. Weeral goed bezig van de UCI, trieste club.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.