UCI over van dopingvervoer verdachte Andrea Piccolo: “Doorzoeking resultaat van een onderzoek”
foto: Cor Vos
zaterdag 22 juni 2024 om 15:15

UCI over van dopingvervoer verdachte Andrea Piccolo: “Doorzoeking resultaat van een onderzoek”

De UCI is met een statement gekomen over de situatie rond Andrea Piccolo. EF Education-EasyPost maakte vrijdag bekend dat het per direct het contract van de jonge Italiaan heeft verbroken. Piccolo werd donderdag aan de landsgrens namelijk stop gezet door de Italiaanse autoriteiten, op verdenking van het vervoeren van menselijke groeihormonen.

Menselijke groeihormonen zijn een verboden dopingproduct. EF Education-EasyPost, dat Piccolo eerder al een maand intern schorste vanwege het gebruik van een (legaal) slaapmiddel dat niet was goedgekeurd door de ploeg zelf, had daarom de mogelijkheid om de Italiaan te ontslaan. “Onze organisatie zal volledig meewerken aan het onderzoek”, liet het team weten in een persbericht. “Wij moedigen daarnaast Andrea aan om open en waarheidsgetrouw mee te werken met de anti-doping autoriteiten.”

De UCI meldt nu dat Piccolo niet zomaar werd aangehouden bij de landsgrens. “De doorzoeking bij de renner is het resultaat van een onderzoek dat geleid wordt door het International Testing Agency (ITA), in nauwe samenwerking met de Nationale Anti-Doping Organisatie van Italië (NADO) en de Italiaanse handhavingsautoriteiten (NAS Carabinieri). De UCI verwelkomt deze samenwerking en beoordeelt of meer actie nodig zal zijn in deze zaak.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.