‘UCI verbiedt schijfremmen per direct’
Schrijfremmen bij Roompot Oranje Peloton - foto: Marcel Koch
woensdag 13 april 2016 om 21:09

‘UCI verbiedt schijfremmen per direct’

De UCI gaat het gebruik van de huidige vorm van schijfremmen per direct opschorten. Dat bevestigen rennersvakbond CPA en Harald Tiedemann Hansen, bestuurslid van de UCI, aan ProCycling.no. Dit naar aanleiding van het zware letsel van Fran Ventoso in Parijs-Roubaix.

‘We zijn eindelijk gehoord’
“We hebben gevraagd om het gebruik van schijfremmen aan de UCI op te schorten, en zij zullen dit waarschijnlijk doen”, aldus CPA-persvoorlichtster Laura Mora. Tiedemann Hansen van de UCI bevestigt dit. Hij zegt dat het initiatief ook binnen de UCI al genomen was om een tijdelijke pauze in te lassen.

Mora: “We hebben net de steun van apparatuurcommissie ontvangen. We hebben enkele maanden terug gesproken over de risico’s van het gebruik van schijfremmen en hebben een brief aan de UCI en de organisatoren gestuurd om dergelijke risico’s te vermijden. Nu zijn we eindelijk gehoord.”

Samen naar de juiste oplossing zoeken
“We zullen niet stoppen met de vooruitgang, maar we zullen gemeenschappelijke oplossingen moeten vinden voor de invoering van nieuwe technologieën zonder risico voor de renners”, vertelt de persvrouw. Zij wil de renners betrekken bij de beslissingen.

Vanuit de UCI is er (nog) geen officieel statement naar buiten gekomen omtrent deze zaak.

RIDE Magazine
Meest gelezen
56 Reacties
Sorteer op:
14 april 2016 10:17
Paniekvoetbal. Dat is toch geen beleid.
14 april 2016 10:19
In ieder geval niet iets waar de gemiddelde fietser zich iets van zou moeten aantrekken.
14 april 2016 10:23
"Breaking" is wel goed gevonden.
14 april 2016 12:38
Prima keus, iets waar een aantal ploegen aan het begin van het seizoen al voor pleitte... maar goed. De schade tot dusver is nog te overzien. Als je hier tegen bent dan denk je echt niet goed genoeg na. Beter nu dan nooit.
14 april 2016 12:52
Wat betreft die bidons. In de Ronde zag ik een renner midden in het peloton zijn bidon op de weg neerleggen. Vragen om problemen.
15 april 2016 09:20
Wanneer komt er een verbod op het stuur van de fiets? Levensgevaarlijk, die dingen kunnen dus zomaar afbreken: http://www.ad.nl/ad/nl/1001/Sport/article/detail/4094768/2015/07/04/Tijdrijden-met-een-gebroken-stuur-138ste-plek-voor-Nerz.dhtml

Om te reageren moet je ingelogd zijn.