‘UCI vraagt rapporten op rondom Italiaanse Pay and Ride-zaak’
foto: Sirotti (archief)
woensdag 16 november 2016 om 11:53

‘UCI vraagt rapporten op rondom Italiaanse Pay and Ride-zaak’

De UCI heeft bij Italiaanse onderzoekers de rapporten opgevraagd van de ‘Pay and Ride’-zaak die afgelopen week speelde rond de managers van ProContinentale ploegen. Dat meldt CyclingNews. Het gaat om Gianni Savio (Androni Giocattoli), Angelo Citracca (Wilier-Southeast) en Bruno Reverberi (Bardiani-CSF).

Savio, Citracca en Reverberi werden verdacht van het ‘beïnvloeden van de mogelijkheid voor renners om prof te worden, niet gebaseerd op sportieve verdiensten, maar gebaseerd op de mogelijkheid om een sponsor te vinden die winst voor de ploeg garandeert.’ De managers zijn daar vorige week van vrijgesproken, maar de opgetekende rapporten bevatten informatie die voor de UCI van waarde kunnen zijn.

Volgens CyclingNews zou Nicolas Valticos (hoofd juridische zaken) een Engelse vertaling van het twintig pagina’s tellende rapport, met verklaringen van betrokkenen, opgevraagd hebben. De internationale wielerunie kan het onderzoek bestuderen om te kijken of de ploegen in aanmerking komen voor een proflicentie.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
16 november 2016 11:57
kansloos, iedereen is vrijgesproken.
16 november 2016 13:05
Het Hoofd juridische zaken valt uit de lucht, iedereen die het wielrennen, zelfs vanop geruime afstand, volgt weet van dit soort praktijken af.... My guess...het Hoofd zal niks verdacht vinden, tot 3 keer toe Kenacort toelaten vlak voor een grote ronde deed bij het Hoofd (of een collega Hoofd) ook geen bel rinkelen...
16 november 2016 13:53
dit gebeurt in zoveel sporten, F1, motocross, wielrennen..
16 november 2016 14:05
@ Spinergy:
maar in de F1 is het legaal. in de wielrennerij dus niet.
16 november 2016 19:08
@8.6: Dat klopt niet helemaal. Ook in de F1 zal de coureur die een sponsor meebrengt wel een salaris ontvangen van die sponsor. Wat ook in de F1 verboden is, is dat een coureur zijn salaris weer terugbetaald aan zijn ploeg en dus voor niets werkt.

Het kan natuurlijk zo zijn dat iets volgens de wet niet verboden is; maar in de sportregels wel (in veel landen geld dat voor dopinggebruik). Dus wellicht dat er iets in de dossiers staat dat de UCI kan gebruiken om toch een sportrechtszaak te starten tegen de ploegmanagers.
17 november 2016 14:28
ik zou niet weten waarom een renner geen sponsor aan zou mogen brengen.. dat heeft Pique ook gedaan bij Barcelona nu..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.