‘UEC klopt aan bij Drenthe voor organiseren EK wielrennen 2019’
foto: Orange Pictures/Alex Whitehead
zondag 30 september 2018 om 14:10

‘UEC klopt aan bij Drenthe voor organiseren EK wielrennen 2019’

De Europese wielerunie UEC heeft volgens NOS-commentator Herbert Dijkstra aan Drenthe gevraagd om de EK wielrennen van 2019 te organiseren. De Nederlandse provincie kwam in beeld, nadat Annecy de organisatie heeft teruggegeven.

De Franse stad kon het kampioenschap alleen in oktober organiseren. De UEC wil het EK echter laten plaatsvinden in augustus. Een Drentse delegatie – bestaande uit Dick Heuvelman en Albert Kerstholt – is op dit moment in Innsbruck aanwezig bij het WK wielrennen.

De organisatiekosten bedragen ongeveer één miljoen euro. De nieuwe fietsroute op de VAM-berg zal naar verluidt een belangrijke rol spelen in het parcours.

Drenthe was eerder in de race voor het WK wielrennen 2020. De UCI maakte donderdag echter bekend dat Zwitserland de voorkeur krijgt. “En dat is des te pijnlijker, want de kans op een WK wielrennen in Noord-Nederland was nog nooit zo groot als de voorbije maanden”, zo liet Renate Groeneweld namens Stichting Cycling Championships Northern Netherlands aan WielerFlits weten.

‘Ede en Den Bosch ook in de race’
Drenthe lijkt echter concurrentie te krijgen uit eigen hoek. Volgens CyclingOnline zijn ook Ede en Den Bosch in de race om het Europees kampioenschap. Dit jaar ging het goud naar de Italiaan Matteo Trentin. Hij verwees Mathieu van der Poel en Wout van Aert naar het zilver en brons.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
30 september 2018 14:24
Poeh, bij alledrie geen regio om een stevige selectie te maken. Nijmegen niet te porren? Als het in een gevaarlijk Glasgows centrum kan, kan de Holleweg ook wel een paar keer.
    30 september 2018 17:27
    Prima idee Nijmegen of Arnhem zijn prachtig als stadsparcours.
30 september 2018 15:55
Doe Ede maar en dan een 1-2 voor Van Schip en Van der Hoorn na een late uitval van die twee in Wageningen.
30 september 2018 17:29
Hm Noord Nederland Wilde graag Het WK: Met zoiets kunnen ze evt bewijzen een atractief parcours te kunnen aanbieden.(Ik geloof er niet In)
    30 september 2018 23:39
    Ze wilde dus ook niet zo graag dat er geld voor was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.