Uijtdebroeks prijst gevallen Kelderman: “Hard gevochten en hoop tijd goed gemaakt”
foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2024 om 19:10

Uijtdebroeks prijst gevallen Kelderman: “Hard gevochten en hoop tijd goed gemaakt”

Voor Visma | Lease a Bike lonkte mogelijk de gele trui in de Ronde van Zwitserland, omdat Wilco Kelderman in de bergrit naar de St. Gotthard Pas de best geplaatste klassementsrenner was in het peloton. Een ongelukkige valpartij op de klim, na een fout van Isaac Del Toro, sloeg hem echter terug. “Het was bijzonder spijtig om Wilco op deze manier te zien wegvallen”, zei Cian Uijtdebroeks na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kelderman stond namelijk enige tijd stil en moest vervolgens in zijn eentje achter de favorietengroep aan. Op het moment dat hij die groep in zicht kreeg, ging UAE Emirates versnellen en reed de rest weer van hem weg. Kelderman knokte zich nog naar de twaalfde plaats, maar negen seconden achter de groep-Uijtdebroeks en uiteindelijk 1.13 minuut achter nieuwe klassementsleider Adam Yates.

“Hij heeft er nog hard voor gevochten en een hoop tijd goed gemaakt”, blikt Uijtdebroeks terug. In het algemeen klassement is Kelderman nu vijfde op 1.15 minuut en Uijtdebroeks achtste op 1.21 minuut. “We staan er beiden niet slecht voor, dus we kunnen in de komende dagen zeker nog iets gaan uitrichten. De verschillen zijn speelbaar.”

‘Proberen op te schuiven in het klassement’
Over zijn eigen prestatie was Uijtdebroeks ook tevreden. “Het was de eerste lange inspanning sinds mijn opgave in de Giro d’Italia. Ik voel dat mijn lichaam iedere dag sterker wordt”, zegt hij. “Helaas miste ik de explosiviteit op het moment dat Yates en later ook Skjelmose aangingen. Ondanks dat we iets verliezen, zijn de verschillen nog niet heel groot. In de komende dagen gaan we weer proberen wat op te schuiven in het klassement.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.