Uit ziekenhuis ontslagen Mark Cavendish mag thuis verder herstellen

donderdag 25 november 2021 om 09:25
Uit ziekenhuis ontslagen Mark Cavendish mag thuis verder herstellen

foto: Cor Vos (archief)

Mark Cavendish is, vier dagen na zijn zware crash in de Zesdaagse van Gent, weer thuis bij zijn vrouw Peta Todd en twee kinderen. De Britse sprinter heeft het Universitair Ziekenhuis van Gent inmiddels verlaten, zo meldt Het Nieuwsblad. Cavendish kan nu thuis verder werken aan zijn herstel.

Cavendish kwam afgelopen zondag tijdens de afsluitende koppelkoers van de Zesdaagse van Gent zwaar ten val. Na het nodige oplapwerk van de medische mensen kon Cavendish wel weer rechtstaan, maar lopen kostte hem de nodige moeite. Nadat hij werd behandeld in zijn cabine op het middenterrein, werd de onfortuinlijke Brit op een brancard het Kuipke uitgedragen en een ambulance ingeladen.

In het Universitair Ziekenhuis van Gent werd hij verder behandeld en bracht hij de nacht door op de intensive care. Cavendish brak bij de val twee ribben en liep bovendien ook een kleine klaplong op. Beide blessures zijn met medicijnen behandeld. Gelukkig voor de sprinter gaat het nu weer de goede kant op en dus mocht hij het ziekenhuis verlaten.

De 36-jarige Brit kan nu thuis verder revalideren met oog op het nieuwe wielerseizoen. De verwachting is dat Cavendish ook in 2022 zal uitkomen voor Deceuninck-Quick-Step, al zijn er nog altijd geen handtekeningen gezet onder het contract. Teambaas Patrick Lefevere hoopt het dossier de komende dagen af te ronden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone