Belgische selectie van liefst 55 in wereldbeker Koksijde

maandag 19 november 2018 om 17:34
Belgische selectie van liefst 55 in wereldbeker Koksijde

foto: Photopress.be

De wereldbekerselectie van België voor de veldrit van Koksijde is zeer uitgebreid. Net als in Tábor zijn negentien elite mannen startgerechtigd. Bij de elite vrouwen heeft bondscoach Sven Vanthourenhout twee vrouwen meer opgeroepen, in vergelijking met afgelopen weekend. Daarnaast mag België dubbele jeugdselecties afvaardigen.

Bij de mannen verdedigt Toon Aerts (285 punten) zijn leidende positie in het klassement van World Cup. Wout van Aert (258) is de tweede in het klassement, voor Quinten Hermans (230). Alle drie de renners staan aan de start in de Duinencross. Bij de vrouwen zijn Sanne Cant (207 punten) en Ellen Van Loy (198) de eerste achtervolgers van de Nederlandse leidster Marianne Vos (225).

De KBWB mag in de jeugdcategorieën dubbele selecties afvaardigen, omdat het de cross organiseert. Daardoor zijn er A- en B-ploegen en bestaat de totale afvaardiging uit maar liefst 55 renners. Wel starten de crossers van de B-ploeg op de laatste startrij.

Na Waterloo, Iowa, Bern en Tábor is Koksijde de eerste wereldbeker op Belgisch grondgebied van dit seizoen.

Selecties KBWB Wereldbeker Veldrijden flag-be Koksijde (zondag 25 november)
Elite mannen
Jens Adams, Jim Aernouts, Wout van Aert, Thijs Aerts, Toon Aerts, Vincent Baestaens, Wietse Bosmans, Nicolas Cleppe, Quinten Hermans, Tom Meeusen, Braam Merlier, Tim Merlier, Kevin Pauwels, Daan Soete, Diether Sweeck, Laurens Sweeck,  Dieter Vanthourenhout, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch

Elite vrouwen
Axelle Bellaert, Julie Brouwers, Sanne Cant, Kiona Crabbé, Loes Sels, Marthe Truyen, Joyce Vanderbeken, Kim Van de Steene, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot

Beloften mannen
A: Jarno Bellens, Andreas Goeman, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Lander Loockx, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte
B: Yentl Bekaert, Jenko Bonne, Len Dejonghe, Anton Ferdinande, Sander Lemmens, Jarno Liessens

Junioren mannen
A: Ryan Cortjens, Ward Huybs, Yorben Lauryssen, Witse Meeussen, Thibau Nys, Jelle Vermoote, Wout Vervoort
B: Lennert Belmans, Yente Peirens, Jetze Van Campenhout, Joachim Van Looveren, Emiel Verstrynge, Joran Wyseure

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.