Uitspraak rechtszaak Vinokourov-Kolobnev opnieuw verplaatst
foto: Cor Vos
dinsdag 22 oktober 2019 om 19:50

Uitspraak rechtszaak Vinokourov-Kolobnev opnieuw verplaatst

De uitspraak in de rechtszaak rond Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev is nog maar eens opgeschoven. Beide oud-wielrenners zouden vandaag de definitieve uitspraak horen, maar de zaak is uitgesteld naar dinsdag 5 november.

Aanvankelijk zou de zaak veel eerder voorkomen, maar het proces werd meerdere keren uitgesteld. Het parket van Luik heeft een celstraf van een half jaar geëist tegen de twee oud-renners. Vinokourov en Kolobnev riskeren daarnaast een forse boete. De advocaten van beide verdachten pleiten voor vrijspraak.

De zaak kwam aan het licht toen het Zwitserse magazine l’Illustre in 2011 e-mailverkeer tussen de twee verdachten publiceerde, vlak voordat Vinokourov een eerdere claim van het magazine zou aanvechten. Het blad had namelijk in een eerder stadium geschreven dat de Kazach 100.000 euro had overgemaakt aan Kolobnev.

Nadat een onderzoek naar dokter Michele Ferrari was afgerond, kwam naar voren dat Vinokourov zelfs een totaalbedrag van 150.000 euro had overgemaakt naar de Rus. De Kazach ontkent in alle toonaarden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.