‘Uittocht bij Saxo Bank aanstaande’
woensdag 29 juli 2009 om 11:15

‘Uittocht bij Saxo Bank aanstaande’

Problemen voor het Deense Saxo Bank: de ploeg van Bjarne Riis zou door beperkte financiële middelen een leegloop aan renners kunnen verwachten. Verschillende bronnen melden dat renners met een aflopend contract de ploeg wel eens zouden kunnen verlaten, en dat ook Andy Schleck aan een transfer denkt.

Al sinds begin dit jaar zoekt manager Riis voor een co-sponsor naast de Deense bank. Het contract met IT Factory bleek niets waard toen de manager van dit bedrijf werd opgepakt voor oplichting. Sporza vraagt Jurgen van Goolen naar zijn plannen. “Het wordt moeilijk om te blijven”, zegt de 28-jarige Belg.

“Ik hoor dat er geldproblemen zijn”, bevestigt Van Goolen. “Bjarne Riis zoekt een nieuwe sponsor. Ondertussen blijf ik hard werken en probeer ik me te bewijzen. Hopelijk vind ik snel een alternatief.” Ook Karsten Kroon zou misschien moeten vertrekken, maar de klassiekerspecialist schermt al langer met interesse van Vacansoleil en het nieuwe Team Sky.

Een belangrijke potentiële vertrekker is Andy Schleck. De Franse krant L’Equipe meldde eerder dat de jonge Luxemburger al in onderhandeling was met Team RadioShack van Lance Armstrong. Frank zou minder welkom zijn, omdat hij de ontwikkeling van zijn broertje zou dwarszitten.

Maar vanochtend maakte Saxo Bank duidelijk dat er geen sprake is van een transfer. “Andy gaat nergens naartoe. Hij heeft nog een contract bij ons tot 2010,” wordt aan L’Equipe verteld. “Bovendien hopen we dat hij ook na 2010 nog bij ons blijft. Andy zag ook wat Contador allemaal meemaakte. Hoe kan iemand zich voorstellen dat Andy, met al zijn ambities, zich daarin wil mengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.