Uittredend kampioen Sinkeldam: “Dit parcours was een kampioen waardig”

zondag 1 juli 2018 om 18:26

Ramon Sinkeldam is zijn rood-wit-blauwe trui die hij vorig seizoen in Montferland veroverde, kwijt. De Noord-Hollander van Groupama-FDJ hield zich de gehele koers koest, waarna hij uiteindelijk kon sprinten om de medailles. Het resulteerde in een bronzen plak en daar kon hij goed mee leven, vertelde hij aan WielerFlits.

“Het was echt super zwaar, iedereen was naar de kloten”, concludeert Sinkeldam. “Ik heb me wel vermaakt. Je weet uiteindelijk waarvoor je het doet, op zo’n rondje. Het is niet zo dat we dit iedere week willen hebben. Wij zijn heel andere koersen gewend, dan de smalle baantjes, het draaien en keren hier. Maar dat maakt het wel kampioenwaardig. Als je ziet wie hier overbleven en op het podium staan, dat zijn niet de minsten. Mathieu van der Poel is natuurlijk een uitzonderlijk talent en ook Danny van Poppel is een heel sterke jongen. In deze sprint werd niet vals gespeeld, dus ik ben tevreden met brons.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

23 Reacties

Olly 1 juli 2018 om 19:23

Reëele samenvatting van de uittredend kampioen. Blijkt wel dat hij ook vindt dat MvdP niets fout heeft gedaan richting de meet.

sooike 1 juli 2018 om 19:25

Prima reactie.

edit wf: hou het ontopic svp

dumoman 1 juli 2018 om 20:01

Wat ben jij toch een verschrikkelijke ……

Emergo 1 juli 2018 om 20:15

@Sooike Eens in de week naar ALDI ??

Laatste man 1 juli 2018 om 20:49

Sinkeldam weer in vorm op het NK. Toch knap, je verwacht toch dat zo’n jongen het hele seizoen meer laat zien. Sterke renner.

roelieman2 1 juli 2018 om 20:59

@Sooike
Grote strateeg, wat had jij dan gedaan? Met MvP in de kopgroep naar de meet gereden?

ghostwriter 1 juli 2018 om 21:31

@sooike
Hahahaha, wat een prachtig figuur ben je toch… Ik mis je enorm dit jaar doordat je hier veel minder komt doordat LottoNL zo goed presteert. Je kan namelijk zien hoe goed LottoNL presteert door te kijken naar hoeveel jij hier actief bent. Zie ik veel Sooike berichten dan weet ik dat LottoNL het slecht doet. Zie ik weinig Sooike berichten dan doet LottoNL het goed.

Hoezo is de tactiek mislukt? Volgens mij is de tactiek geslaagd. LottoNL spritte met Van Poppel om de overwinning. Dat Vd Poel sterker was betekent niet dat de tactiek mislukte maar dat de klasse van de LottoNL mannen niet genoeg was (ten opzichte van die van Vd Poel).

Wheely 1 juli 2018 om 21:45

“Houdt wel wijselijk zijn mond dicht, net als Van der Poel trouwens”

Zou jij natuurlijk ook kunnen doen. ;)

Mwielerfan 1 juli 2018 om 23:35

Van poppel had niemand meer in laatste kilometers. Lijkt me niet de bedoeling geweest

sooike 1 juli 2018 om 23:56

@ghostwriter
De imponerende prestaties van TLJ zijn niet de reden voor mijn mindere aanwezigheid. Er is namelijk meer in het leven dan de wielersport. Soms ben ik in het buitenland en dan wordt de laptop uitsluitend benut voor zakelijke doeleinden. En de afgelopen week was ik in Bergenop Zoom en in Hoogerheide want daar werd gekoerst. Je was vanmiddag waarschijnlijk zelf niet in Hoogerheide. Dan had je kunnen horen tijdens de huldiging op het podium dat Van Poppel vrij massaal werd uitgefloten. En als je op deze site de reacties van andere “kenners” moet je toch concluderen dat er toch wat meer “kenners” zijn die grote vraagtekens zetten achter de “taktiek” van TLJ. Met 12 man in koers en dan ” eenlingen als De Kort, Terpstra, Van Baerle en kleinere aanwezige teams als Roompot en Sunweb de koers kleur geven, dat was vandaag in Hoogerheide het beeld. Ik stel dat je met zo’n massaal aanwezig gezelschap de koers moet domineren. na het inlopen van de kopgroep met Lindeman zat iedereen te wachten op de mogelijk beslissende manoeuvre van TLJ. Die lieten het tot drie keer echter over aan “eenling” Van der Poel. Daarna met Van Poppel aan vdPoel zijn wiel plakken en ten einde raad na het wegvagen van de stalorders tegen beter weten in demarreren. Het grote TLJ was in dit hele kampioenschap verre van dominant en volgens mij mag je dat als ploegleiding toch wel eisen. Ik vond het een regelrechte afgang en bijna een “gestolen” ereplaats van Van Poppel. Gelukkig was er Van der Poel nog, die zijn eentje meer aanvalslust toonde dan het TLJ-gezelschap.

vlek 2 juli 2018 om 00:09

Nederlands wielerpubliek dat een uitvoerder van een Raleigh-tactiek uitfluit? Merkwaardig..

TLJ was vandaag vertegenwoordigd in iedere relevante aanval (Lindeman en Van Poppel) en zat daarachter met veel verschillende renners (Boom, Van Emden, Tolhoek, Eenkhoorn en Bouwman) steeds mee in het verdedigen van die aanvallen. Hun grootste kanshebber (Groenewegen) had niet zijn beste dag, maar desondanks waren ze de hele koers een kansrijk aanwezig in de kop van de koers. Niets wereldschokkend, maar verder prima toch? Of moeten ze hier iedereen naar huis rijden? Beetje onrealistisch gezien de verhoudingen.

Wanneer je dan ook nog beweerd dat het achter de feiten aan koersen van Sunweb en Terpstra wel als het kleuren van de koers zou tellen, dan ga je toch aan je objectiviteit twijfelen. Uiteindelijk zijn ze hier enkel geklopt door een wereldtalent.

sooike 2 juli 2018 om 00:28

@vlek
Ik weet niet of je in Hoogerheide was, maar voordat de televisie-uitzending begon was Sunweb rondenlang met vijf, soms zes man op kop om de kopgroep niet verder te laten uitlopen. Toen dat eenmaal was gebeurd had TLJ de koers moeten openen met een spervuur aan initiatieven. Twaalf man in het peloton! Nee, Van der Poel mocht het doen en het enige dat TLJ daarna deed was tactisch (…) koersen. Dus kreeg Van Poppel stalorders om niet mee te rijden in de kopgroep van vier. Groenewegen zat in die fase al in de derde groep op ruim 1 minuut. Laf dus, hopen op een inzinking van Van der Poel. Terpstra, na Van der Poel de beste man in koers, verbaasde zich na afloop zelfs over de anonieme wedstrijd van TLJ. Hij is dat met zijn ploeg niet gewend….Gelukkig was er Mathieu, die andere klasbak!
Maar goed, als jij het rijden van onze nationale geel-zwarte trots, vandaag in Hoogerheide als “prima” wilt omschrijven, dan zal ik je dat recht niet ontnemen. Of de ploegleiding er ook zo over denkt, betwijfel ik. Maar morgen zal WF zeker met een reactie vanuit de TLJ-ploegleiding komen. Ik hoop dat ze eerlijk hun mislukte NK durven toegeven..

vlek 2 juli 2018 om 00:43

Ik heb eerst Stamsnijder en Tusveld en daarna Hofstede en Ten Dam inderdaad achter de kopgroep met Lindeman aan zien rijden. Prima, maar dat heeft niets met het kleuren van de koers te maken.

Toen het gat binnen de minuut was gereden opende Van der Poel de echte koers en ontstond er een groep van een man of vijfentwintig met daarbij Boom, Van Emden, Van Poppel en Eenkhoorn. Volgens mij doe je dan goed mee in koers. Dumoulin zat er ook (een beetje verstopt in zijn eentje achterin), net als een handvol renners van Roompot, maar geen andere van de mannen die je noemde.

De volgende schifting van de beste man in koers leverde vervolgens een groep van vier, met voor TLJ de beste van hun mannen mee, waardoor er een redelijke situatie was ontstaan om de (vroeger zo geliefde) Raleigh-tactiek toe te passen.

Vanuit het peloton maakte in die fase Tankink, Bouwman, Weening en Ruijgh nog de sprong naar de groep op twintig seconden van de kopgroep. Een groep met Oomen en Teunissen wist daar niet in te slagen.

Terpstra rijdt vervolgens in de achtergrond een deel van het peloton vanuit verloren positie toch weer terug in kansrijke positie. Ontzettend sterk, maar wel duidelijk als een laatste actie om van een verloren koers toch nog iets te maken. Dat zijn sprinter niet mee was maakte het uiteindelijk een actie die vooral indruk maakte, maar weinig invloed had op de uitslag van de koers. Sinkeldam, Roosen en Teunissen zijn eigenlijk de enige die ervan konden profiteren.

De sterkste bleken uiteindelijk de hele finale al in beeld te hebben gereden..

sooike 2 juli 2018 om 08:47

@vlek
Goede analyse, alleen ga je niet in op het moment dat alles bij elkaar zat en dat het toen de beurt zou moeten zijn aan het sterkste blok om de koers hard te maken. Maar het enige dat TLJ deed was afwachten, Van der Poel tot drie keer toe weg laten rijden om vervolgens inhet wiel van anderen (o.a. Roompot) weer aan te sluiten. Dat was HET moment om de koers definitief in handen te nemen. Het was toch genant om te zien hoe Van Poppel daarna als enige van de vier geen meter kopwerk deed en toen de “stalorder” wegviel meteen demarreerde. Jij bedekt dat met de term ” Raleigh-taktiek” , ik noem het in de hedendaagse terminologie een “grote gemiste kans” en zelfs “een taktische blunder” . Blijkbaar ben je het niet met me eens dat de aanwezigheid van 12 (!) coureurs bijna een verplichting inhoudt om de koers te domineren. Dat deed TLJ allerminst, sterker nog: ze koersten afwachtend en zelfs laf en lieten anderen steeds wijselijk de kastanjes uit het vuur halen. Ook om deze reden was ik blij dat er geen TLJ-winnaar was. En nog meer plezier had ik toen die klasbak als eerste binnenliep.

vlek 2 juli 2018 om 11:20

Ik kan toch niet ingaan op een moment dat er nooit is geweest? Sunweb heeft het peloton namelijk nooit tot bij de kopgroep gereden. Mogelijk heb je niet goed opgelet, maar Van der Poel ging aanvallen toen het groepje met Lindeman er nog voor reed. Het is in zo’n situatie natuurlijk nooit aan ploeggenoten van een koploper om de koers te openen. Dat kritiekpunt, over HET moment in de koers, valt dus in het water.

TLJ heeft verder met 12 renners aan de start een heel aardig blok, maar de verwachting die jij daar op plakt onderschat de kwaliteit van de rest van het deelnemersveld. Komt je natuurlijk goed uit, om een geforceerd punt te maken, maar ook dat is behoorlijk doorzichtig.

sooike 3 juli 2018 om 13:40

@vlek
Je hebt gelijk, als je met een ploeg van 12 renners aan de start komt, hoef je de koers niet te domineren en mag je ook niet alles doen om klasbakken als Terpstra , Van Baarle en Van der Poel te beletten de koers hard te maken. Gokken op Van Poppel, Groenewegen tot 5 km vóór het einde beschermen en “eenlingen” het vuile werk laten doen, dat is een prima taktiek. HET moment was toen Van der Poel alleen weg ging en niemand van het TLJ-keurkorps mocht (of kon?) meespringen, al was het alleen maar om de oersterke Van der Poel te ontmoedigen in zijn jacht. Nee , de bijna voltallige TLJ-brigade bleef lekker zitten rond Groenewegen. Stalorders waarschijnlijk !
Ik heb heel goed opgelet, was zelf in Hoogerheide dus heb iets meer gezien als de televisiekijker. Ik vind het overigens prima als jij vindt dat TLJ niets te verwijten valt. Als je zelf in Hoogerheide bij de huldiging aanwezig was, heb je ongetwijfeld het boegeroep van Nederlandse supporters meegekregen. Dus er waren een paar meer mensen die blijkbaar vonden dat TLJ laf, afwachtend en “wieltjesplakkerig” had gekoerst.

vlek 3 juli 2018 om 13:55
Quote:
HET moment was toen Van der Poel alleen weg ging en niemand van het TLJ-keurkorps mocht (of kon?) meespringen, al was het alleen maar om de oersterke Van der Poel te ontmoedigen in zijn jacht. Nee , de bijna voltallige TLJ-brigade bleef lekker zitten rond Groenewegen.

Waar heb je het over? Van Poppel heeft zo’n beetje de halve koers op zijn wiel gekoerst. Daarnaast zaten Boom, Van Emden en Eenkhoorn in het groepje dat ontstond na die aanval van Van der Poel; HET moment in koers, dat dus gemist werd door Terpstra en Van Baarle.

Quote:
Ik heb heel goed opgelet

Dat weet je dan met je opmerkingen hier behoorlijk goed te verbergen..

sooike 3 juli 2018 om 14:27

@vlek

En jij vindt niet dat op zijn minst één van die drie TLJ-ers in het wiel van Van der Poel had moeten zitten bij die ontsnapping? HET moment dus. Van der Poel was al twee keer eerder weg, maar werd toen teruggehaald, NIET door TLJ..O ja, Van Poppel zat voorin…

En jij vindt dus niet dat Van Poppel (lees TLJ: stalorders) laf heeft gekoerst ? En na rondenlang “plakken” uiteindelijk zelf maar tegen beter weten in probeerde weg te rijden?

En je bent het niet met me eens dat meer TLJ-ers voorin hadden moeten zinnen om Van der Poel uit te putten? Initiatief tonen in plaats van alsmaar afwachten en anderen laten werken?

En jij vindt dat TLJ terecht alles zette op Van Poppel en de macht van het getal geen moment heeft uitgebuit?

Jij vindt dat TLJ voortreffelijk heeft gekoerst met 12 man en zich echt heeft getoond?

Goed, dan zijn we het niet eens met elkaar. Ik vond een van de mooiste momenten de kleine glimlach op het gezicht van Terpstra, toen hij de uitslag hoorde. En met hem hebben veel mensen mee geglimlacht. Met deze manier van koersen verdiende TLJ zelfs geen tweede plaats !

vlek 3 juli 2018 om 14:36

Ik vind dat ze tactisch prima hebben gekoerst door de kaart van hun sterkste man te trekken bij het toepassen van een oude Raleigh-tactiek. Dat ze daarbij zijn geklopt door een wereldtalent vind ik geen reden om de koers die ze zelf hebben gereden maar niets te vinden. Ik hoef het verder geen voortreffelijke koers te vinden om jouw onzin onderuit te halen.

Moet je je eens voorstellen dat ze de halve koers achter een kopgroepje van vijf hadden aangereden, om vervolgens met enkel Van Poppel in die groep van vijfentwintig te zitten, de volgende aanval te missen en uiteindelijk enkel door het werk van Terpstra nog voor een ereplaats te sprinten. Dat zit jij nu op te poetsen als ‘het kleuren van de koers’, maar iedereen weet dat je het in het geval van TLJ (veel terechter dan nu) als een rampzalige dag had bestempeld. De doorzichtigheid van je posts is gigantisch; ze vallen dan ook eerder in de categorie vermaak, dan dat ze het nog waard zijn om er regelmatig serieus op in te gaan.

Fort 4 juli 2018 om 09:29

Dat je 12 man hebt wil natuurlijk niet per definitie zeggen dat je het sterkste blok hebt en dus de koers kan maken. Want zeg nou eerlijk. Hoe goed zijn die twaalf die hier zijn op dit moment daadwerkelijk tegenover al die andere kanjers? Bij teamsporten zeggen ze wel eens dat je zo goed bent als je slechtste speler. Nu is dit teamspel wat anders, maar je begrijpt mij punt vast wel Sooike. Dat je tactisch andere dingen kan doen is natuurlijk altijd zo. Zo kun je ook elke voetbaltrainer achteraf wel kritiek geven en afserveren omdat hij iemand gewisseld heeft wat niet uitpakte zoals verwacht. Beetje makkelijk wel.

Ik vind je wat ongenuanceerd in deze. Al is de kritiek naar DvP wel terecht. Die had gewoon mee moeten rijden.

Fort 4 juli 2018 om 09:32

En Niki zijn arrogante randje is soms wat naar. Dus dat lachje is niet echt een selling point voor je gelijk. Ook heeft hij makkelijk praten. Want zijn hebben wel vaak het sterkste blok met hun wolfpack. En als eenling/tweeling is het toch relaxter koersen, zeker als je zo goed bent. Zie Sagan op de WK’s bv.

sooike 4 juli 2018 om 16:00

@ vlek
Ik geef het op. Tegen geel-zwarte blindheid is geen kruid gewassen.

vlek 4 juli 2018 om 16:30

Blijf vooral in je gefantaseerde werkelijkheid geloven! Prima vermaak..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair