Ultieme punch bezorgt Jonas Van Genechten ritzege in Vuelta, Contador ten val in slotfase
vrijdag 26 augustus 2016 om 17:55

Ultieme punch bezorgt Jonas Van Genechten ritzege in Vuelta, Contador ten val in slotfase

De zevende rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door Jonas Van Genechten. De renner van IAM Cycling was op het slotklimmetje naar Puebla de Sanabria de beste van een sterk uitgedund peloton. In het algemeen klassement behoudt Darwin Atapuma de leiding.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van een zestal renners; Victor Campenaerts, Sander Armée, Johan Le Bon, Davide Villella, Vegard Laengen en Luis Angel Mate. Het peloton liet ze nooit ver weg rijden. Met name de sprintersploegen lieten de voorsprong rond de drie minuten schommelen.

Astana versnelt
Met nog 46 kilometer te rijden nam Astana de leiding in het peloton over. De Kazachstaanse ploeg reed, in dienst van Luis Leon Sanchez, de grote groep uiteen. In de strijd om de bergpunten deed Mate vandaag een goede zaak. De renner van Cofidis kwam meermaals als eerste boven.

Na iets meer dan honderd wedstrijdkilometers werd de gashendel volledig opengetrokken. Ook Tinkoff begon toen op kop te rijden, daardoor werd met nog twintig kilometer te gaan een deel van de kopgroep teruggepakt.

Finale
In de finale van de rit deden Simon Clarke en Sanchez een ultieme poging uit de greep van het peloton te blijven. Het tweetal ging met minder dan tien seconden de slotkilometer in. In de laatste vijf hellende hectometers werd het duo alsnog teruggepakt door het peloton.

Valverde leek na het terughalen van de twee koplopers de voornaamste favoriet, maar de specialist op dit soort aankomsten moest zijn meerdere erkennen in de Belg Van Genechten. De renner van IAM Cycling ging de sprint vroeg aan en kon dat volhouden tot de finish. Ook Philippe Gilbert en Daniele Bennati kwamen er niet meer aan te pas.

Contador ten val
In de laatste scherpe bochten, op een paar honderd meter van de streep, werd Alberto Contador aangetikt door een renner van Lotto Soudal. De onfortuinlijke kopman van Tinkoff kwam daarbij ten val. Met zichtbare kleerscheuren aan zijn linkerschouder bolde hij later over de finish.

RIDE Magazine
105 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
26 augustus 2016 22:54
De Belgen en ook de Nederlanders beleven een boerenjaar! Hopelijk nog meer van dat!
26 augustus 2016 23:34
@RV respect!
27 augustus 2016 10:20
Jeroen Vanbelleghem roept op Eurosport regelmatig dat we 'de rappe Jonas Vangenechten zeker niet mogen onderschatten', en voila zie hier.
27 augustus 2016 13:05
Jeroen roept zoveel, ik zou het eens fijn vinden dat hij een paar tellen zijn mond hield.
27 augustus 2016 13:18
@jose Maria

Maar als hij dat doet dan begint Been weer te kakelen.
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.