Uno-X lijft talentvol Deens kwintet in

dinsdag 28 mei 2019 om 09:16
Uno-X lijft talentvol Deens kwintet in

foto: Uno-X

Toen Uno-X begin april aankondigde dat het voor volgend seizoen een ProContinentale licentie aan zal vragen liet de Noorse formatie weten dat er ruimte is voor enkele Deense renners. En Uno-X houdt woord, want mocht de ploeg volgend jaar inderdaad een stapje hogerop zetten dan beschikt het team in ieder geval over vijf coureurs uit Denemarken, zo maakte de Noorse equipe vandaag bekend.

Niklas Larsen, Jacob Hindsgaul Madsen, Frederik Rodenberg Madsen, Julius Johansen en Casper von Folsach komen alle vijf over van het Deense ColoQuick. Ze hebben getekend voor twee seizoenen.

Johansen mag als grootste aanwinst beschouwd. De ex-wereldkampioen bij de junioren was afgelopen jaar de beste in Olympia’s Tour. Ook Von Folsach heeft zijn sporen intussen verdiend op Nederlandse bodem: hij won in 2018 de Ronde van Midden-Nederland.

De vijf Denen zijn stuk voor stuk renners die ook op de baan actief zijn. Von Folsach, Larsen en Johansen veroverden eerder dit jaar het brons bij de WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków met de Deense achtervolgingsploeg. Uno-X zal deze renners de ruimte geven om zich op de Olympische Spelen van Tokio voor te bereiden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.