Uran droomt van Colombiaanse WorldTour-ploeg
foto: Cor Vos
vrijdag 8 februari 2019 om 08:42

Uran droomt van Colombiaanse WorldTour-ploeg

Rigoberto Urán heeft te kennen gegeven dat er van hem een Colombiaanse WorldTour-ploeg moet komen. De renner van EF Education First had donderdag een ontmoeting met president Ivan Duque en directeur van Coldeportes Ernesto Lucena om over de toekomst van het Colombiaanse wielrennen te praten. “Het is tijd dat Colombia in de grote rondes rondrijdt met een eigen merk, een eigen ploeg dus”, aldus Urán in het Colombiaanse blad Revista Mundo Ciclístico.

De afgelopen jaren zijn de Colombianen succesvol actief in de wielersport. Er komen een hoop topklimmers uit het Zuid-Amerikaanse land. Nairo Quintana, Esteban Chaves en Miguel Angel Lopez stonden allen al op het eindpodium van een grote ronde. Egan Bernal en Ivan Sosa worden getipt om dat in de toekomst ooit te presteren. Ook in de sprints zien we tegenwoordig een Colombiaan hoge ogen gooien, Fernando Gaviria won in de Tour de France van 2018 twee etappes en Alvaro Hodeg is een van de grootste sprinttalenten.

Al deze renners bij elkaar zetten werkt misschien niet, toch is Urán van mening dat er een ploeg uit zijn land op het hoogste niveau hoort te rijden. Manzana Postobon heeft op dit moment een ProContinentale licentie. In totaal rijden er momenteel 18 Colombianen op het hoogste niveau.

“We hadden een zeer goede ontmoeting met de president over de toekomst van deze sport”, zegt de nummer twee van de Ronde van Frankrijk 2017. Ook de baas van Coldeportes is enthousiast over de ontmoeting. “We dromen allemaal om een team te hebben in de grote wielerwedstrijden”, zegt Lucena.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.