Uran geeft Vaughters nog twee weken om Cannondale-ploeg te redden

Door , maandag 28 augustus 2017 om 14:46
Uran geeft Vaughters nog twee weken om Cannondale-ploeg te redden

Rigoberto Uran geeft teammanager Jonathan Vaughters nog twee weken de tijd om het voorbestaan van zijn ploeg Cannondale-Drapac veilig te stellen. Dit vertelt Giuseppe Acquadro, de manager van de Colombiaan, in een interview met Cyclingnews. 


Afgelopen zaterdag maakte de Amerikaanse formatie bekend in financieel zwaar weer te verkeren nadat een nieuwe sponsor besloot zich op het laatste moment terug te trekken. Hierop zette de ploeg een crowdfundingactie op poten om de nog benodigde zeven miljoen dollar binnen te halen om het budget voor 2018 rond te krijgen. Naast de crowdfundingactie heeft Vaughters via Twitter ook een oproep gedaan aan mensen die financieel bij willen dragen aan de toekomst van de ploeg om hem te contacteren.

Ondanks de initiatieven om het benodigde geld binnen te krijgen, is alle renners verteld alvast uit te kijken naar een nieuwe werkgever. Iets wat de runner-up van de Tour en kopman Rigoberto Uran volgens Acquadro al doet. “We zijn op dit moment in gesprek met meerdere ploegen, waaronder Astana, Trek en UAE Emirates. We wachten echter nog maximaal twee weken vooraleer we een definitieve beslissing nemen. De intentie is nog altijd om bij Cannondale-Drapac te blijven, en we hopen dan ook dat de ploeg nog een nieuwe sponsor kan vinden. Er zijn opties, maar we willen helpen om het team te redden.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Niklas 28 augustus 2017 om 14:49

Vanmarcke zet in Belgische media vraagtekens achter deze geste. Hij schat in dat Uran al iets achter de hand heeft. Dan is het makkelijk praten. Vanmarcke vindt dat renners geen risico moeten nemen en realistisch moeten zij door nu voor zekerheid te kiezen. Hij ziet de toekomst voor de ‘kleinere’ renners somber in. Iedereen zal het met minder salaris moeten doen, want veel ploegen hebben het grootste deel van hun budget al uitgegeven. Om die reden heeft Lefevere aangegeven dat hij geen plek meer heeft voor Vanmarcke. BMC lijkt nog wel ruimte voor hem te hebben.

Sagan=hulk 28 augustus 2017 om 14:56

Mooi gebaar van Uran. Deze renner wordt hier door veel leden onterecht aanzien als iemand die alleen voor het geld rijdt. Oké hij heeft die OS verkocht aan Vino, maar ten eerste was hij niet zeker dat hij ging winnen, ten tweede heeft hij nog altijd zilver en dat telt ook op de Spelen en ten derde, het belangrijkste punt, zijn levensverhaal in Colombia zegt genoeg. Als je dat allemaal hebt meegemaakt dan is het denk ik logisch dat je soms voor het financiële gaat om aan z’n familie te geven. Je moet het maar doen, je vader zien vermoord worden op je vijftiende en op je negentiende alleen de oversteek maken om profwielrenner te worden.

Buiten dit verhaal rijdt Uran ook gewoon een geweldig seizoen bij Cannondale en door zijn vrijheid en de goede sfeer in de ploeg wil hij heel graag blijven. Ik hoop van harte mee dat Vaughters een nieuwe ploeg regelt mét Uran, die hopelijk volgend jaar weer top is in de Tour. Ik zie Vaughters wel weer één of andere fusie in elkaar steken, daar is hij een meester in. Aqua-Blue Cannondale lijkt me wel wat.

Sagan=hulk 28 augustus 2017 om 14:59

@Niklas

Als ik Vanmarcke was dan zou ik voor wat minder centjes bij Lotto-Soudal gaan rijden, dan kan hij z’n buddy Van Asbroeck ook meenemen.

josi 28 augustus 2017 om 15:09

@Niklas, Waarom vraagtekens? Natuurlijk heeft Uran wat achter de hand, dat lijkt me ook logisch. Zijn zaakwaarnemer geeft zelf al aan dat er met meerdere ploegen gepraat wordt. Hij tekent alleen nog niet meteen, wat me op zich netjes lijkt. Als de grote namen in de ploeg vertrekken, zal er helemaal geen sponsor meer 7 miljoen op tafel willen leggen. Dat Vaughters zijn toevlucht tot crowdfunding en een oproep op Twitter moet nemen, doet me trouwens vermoeden dat die sponsor niet binnen twee weken zal zijn gevonden.

ONCE 28 augustus 2017 om 15:11

Sagan=Hulk
Wat veranderd deze situatie om hem wel of niet als geldwolf af te schilderen. Ik zie m nergens zeggen dat ie salaris inlevert op het contract wat ie onlangs verlengd heeft, en dat zal best lucratief zijn geweest
Niet dat het mij wat uit maakt, het is immers zijn goed recht.

Kelder is de Man 28 augustus 2017 om 15:17

Sagan = Hulk
Dikke +

Noud89 28 augustus 2017 om 15:23

Mijn gevoel zegt toch ook wel dat de loyaliteit die hij hiermee toont een beetje haaks staat op de morele karakteristieken die bij een geldwolf horen. Maar goed ik vond hem al geen geldwolf, dus dat vertroebeld mijn oordeel misschien een beetje.

ONCE 28 augustus 2017 om 15:29

Gezien zijn recente contractverlenging heeft hij toch geen financiële reden om weg te gaan . Ervan uitgaande dat hij in de luxe positie zit al wat achter de hand te hebben. Maar als hij voor het geld weg zou willen gaan had hij dat maanden geleden al gedaan.
Wat die contracten inhouden buiten beschouwing gelaten. Maar deze situatie heeft derhalve niet zoveel met wel of geen geldwolf te maken imo

Spaakje 28 augustus 2017 om 15:33

Het is net hoe je het leest, Uran geeft Cannondale de gelegenheid en tijd om de financiele situatie op te lossen of hij stelt een ultimatum dat het binnen twee week geregeld moet zijn. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat zijn manager het eerste naar buiten brengt terwijl het tweede speelt. Overigens heb ik daar geen oordeel over, niet meer dan logisch om voor jezelf te zorgen in zo’n situatie.

Thailand 28 augustus 2017 om 15:52

@sagan=hulk, ik weet niet hoe je de link met geld weet te leggen, maar die conclusie kan je niet trekken volgens mij op basis van dit verhaal. Misschien heeft hij bij Cannondale wel een veel dikkere aanbieding gehad dan de andere teams bieden. Weet je niet, hoe het ook zij, het is gewoon een hele lastige situatie voor Cannondale en ik hoop dat ze nog wat kleppers kunnen behouden.

Shinzawai 28 augustus 2017 om 15:58

Vaughters gaf zelf aan ontzettend blij te zijn met de opstelling van Uran. Zonder de grote Tourkopman is het natuurlijk een stuk lastiger sponsoren zoeken en dat heeft impact op alle betrokkenen.

52voor11achter 28 augustus 2017 om 15:59

Nee, Sagan=hulk, de eer van de sport is ook een groot goed. Je argumentatie rammelt:
1. Bekendheid met de vraag of hij ging winnen of niet staat volledig los van de morele verontwaardiging over het verkopen van een wedstrijd. Sterker nog, als hij zeker wist dat hij ging winnen had hij de wedstrijd niet verkocht en als hij zeker wist dat hij ging verliezen dan had niemand hem geld geboden. Je bent verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en hij heeft de verkeerde keuze gemaakt door deze Olympische titel te verpatsen.
2. Dit argument is juist een extra reden om de boel niet te belazeren maar om er echt om te strijden in de sprint. De enige juiste beslissing van de jury/ IOC zou hebben moeten zijn dat zowel Vino als Uran hun medaille hadden moeten inleveren.
3. Het verhaal dat je schetst klinkt vreselijk en gun je niemand toe, maar staat toch totaal los van het valse spel dat Uran heeft gespeeld? Hij is willens en wetens wielrenner en moet zich aan de ethiek (en de regels) die in die sport gelden houden.

achtpuntzes 28 augustus 2017 om 16:09

‘ik geef je 2 weken de tijd om 7 miljoen op te halen met je crowdfundactie’.
met andere woorden: ‘ik ben weg’. :p

jwbriede 28 augustus 2017 om 16:25

Het momenteel grootste uithangbord van de ploeg geeft aan het management aan dat het twee weken heeft om helderheid over de toekomst te geven (is 7 miljoen sponsorgeld op te diepen); daarna kiest hij voor zichzelf. Daar is weinig mee mis, lijkt me.
Kijkend naar het totale budget dat Cannondale hanteert, gaat het bij de benodigde 7 miljoen overigens wel om de/een hoofdsponsor. Als je ziet hoelang het duurt voor Patrick Lefevere getekende sponsorcontracten kan tonen, is dit dus een mission impossible voor Vaughters. Einde van een leuke ploeg….

KnightBiker 28 augustus 2017 om 16:36

@Niklas – natuurlijk heeft hij al iets achter de hand, maar hij neemt hier wel zijn verantwoordelijkheid als team-leader. Met Uran aanboord is het wellicht makkelijker nog een last-minute sponsor te strikken en behoud een heel team zijn werk. Dat Uran verder zelf wel aan de slag komt staat wel vast.
Beetje flauw dus dat je er meteen een negatieve draai aan wilt geven en dat is nergens voor nodig.

Covadonga 28 augustus 2017 om 20:07

Knightbiker+1

Gautier 29 augustus 2017 om 04:08

Is dat verhaal bevestigd dat Quickstep geen plaatsje voor hem zou hebben? Zoals ik het zie, vertrekken er met Martin en Kittel een aantal dure vogels. In de plaats heeft men vooral goedkopere renners binnengehaald. Als je dan bovendien nog eens weet dat Vanmarcke financieel niet te veel mag eisen (hij heeft geen overwinningen), en Lefevere nogal graag met een premiecontract werkt voor dat soort renners (net als bij Kittel en Gilbert), en je er bovendien nog eens rekening mee houdt dat hij de ideale kasseirenner is voor dat soort ploeg, nu Boonen weggevallen is, en Terpstra op z'n laatste benen loopt… dan lijkt het me toch een ideaal huwelijk te zijn.

moa 29 augustus 2017 om 11:21

QS, BMC zouden mooie ploegen zijn voor Sep. Met Phil of Greg kan ie een leuke tandem vormen. Beide teams kunnen nog een kasseirenner gebruiken. Ik denk dat het LS zal worden, die moeten toch nog budget hebben voor een belgische kopman?

update; JV meldt groot nieuws binnenkort (bron; twitter JV)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.