Uran: “Ontzettend tevreden over mijn seizoen”
maandag 12 november 2012 om 17:28

Uran: “Ontzettend tevreden over mijn seizoen”

Rigoberto Uran

foto: Sirotti

Rigoberto Uran kijkt positief terug op zijn seizoen. De Colombiaan werd onder meer zevende in de Giro. Daarnaast behaalde de Sky-renner enkele knappe resultaten in eendagskoersen. Zo eindigde Uran op de Olympische Spelen als tweede. “Ik ben ontzettend tevreden over mijn seizoen. Het was goed van begin tot eind met consistente resultaten”, concludeert hij op de website van Team Sky.

“De Giro was een hoogtepunt voor mij. Het was heel speciaal om drie weken lang te strijden met een top-10 klassering en de jongerentrui als resultaat”, meent Uran. De afgelopen jaren had hij vaak last van allergieën. Dit zorgde voor mindere resultaten. Pas sinds dit seizoen heeft de Colombiaan minder problemen met deze allergieën. Hierdoor kon hij veel constanter rijden.

“Dat is absoluut bevredigend. Ik heb dit seizoen veel minder last van allergieën en dat is terug te zien in mijn resultaten”, aldus Uran. De Colombiaan weet nog niet welke koersen hij volgend jaar gaat rijden. “Dat hangt van mijn team af. Ik kijk uit naar wat rust en ben klaar om opnieuw succesvol te zijn met Team Sky. Ik hoop dat ik ongeveer hetzelfde programma als dit jaar krijg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.